BYD, Türkiye'de 5 bin kişiye iş kapısı olacak

BYD, Türkiye'de 5 bin kişiye iş kapısı olacak
BYD'den son dakika haberi geldi. Gelen haberde Türkiye'de kurulacak fabrika ile 5 bin kişiye iş verileceği bildirildi.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz'dan BYD'nin fabrika kurması hakkında açıklama: 5 bin kişiye iş verilecek.

Sosyal medya hesabı üzerinden bir son dakika açıklamasında bulunan Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, en büyük elektrikli araç üreticisi olan BYD adlı firmanın Türkiye'ye yatırım yapmasına yönelik anlaşmaya değindi.

Söz konusu yatırım kararına değinen Yılmaz, anlaşmanın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır ve BYD Yönetim Kurulu Başkanı Wang Chuanfu'nun katılımı ile düzenlenen programda imzalandığını söyledi.

Bu isimlerin imzaladığı anlaşma yürürlüğe girdi ve BYD, 1 milyar dolara yakın bir yatırımla Türkiye'de fabrika açacak.

2026 yılı sonuna doğru üretime dönüşecek 1 milyar dolarlık yatırımın detaylarına baktığımızda 5 bin kişiye iş verileceği bildirilirken Cevdet Yılmaz açıklamasında şu ifadeleri kullandı:

"Uyguladığımız politikalarla yatırım ortamının iyileştiği dönemde gerçekleşen bu yatırımla birlikte, uzun vadeli uluslararası sermaye girişlerinin daha da hızlanmasını ve cari açığımızın finansman kalitesinin iyileşmesini öngörüyoruz. Bu yatırımın, orta vadede ihracatımıza da ciddi katkılar sunmasını ve halihazırda düşen cari açığımızı daha da düşürmesini bekliyoruz. Süreçte emeği geçen tüm kurumlarımızı tebrik ediyorum"

5 bin kişiye iş

Yılmaz yaptığı açıklamada BYD'nin 5 bin kişiye iş kapısı olacağını bildirdi. İş ilanlarına başvuruların gelecek sene başlaması bekleniyor. Başvuru başladığında haberdar olmak için memur365'i takipte kalın.

Hangi ilde fabrika kurulacak?

BYD'nin ülkemizde Manisa'da fabrika kuracağı ve burada üreteceği araçları hem iç hem dış piyasada satışa çıkaracağı bildirildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.