BYD, Manisa'daki fabrikada 12'ye yakın model üretecek

BYD, Manisa'daki fabrikada 12'ye yakın model üretecek
Manisa'da fabrika kuracak BYD'den son dakika açıklaması geldi. BYD, fabrikada 8 ila 12 arasında model üretileceğini söyledi.

BYD, fabrikasını 1 yılda kurup 10 civarında modeli bu fabrikada üretecek.

BYD geçen gün bir açıklama yaptı ve yaptığı açıklamada gümrük vergisi düzenlemesinden sonra Türkiye'ye yatırım kararının alındığına yer verildi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın imzası ile Resmi Gazete'de yayınlanan düzenleme ile birlikte artık Çin'den ülkemize gelecek araçlara ek gümrük vergisi zammı geldi. Gelen zam ile birlikte Çin'den ülkemize gelen araçlar en az 100 bin lira civarında zamlandı. Zamlanan araçlar ülkemizde satışa başlarken bir karar daha yayınlandı.

Yayınlanan karara baktığımızda Cumhurbaşkanlığı, ülkemizde yatırım yapacak otomotiv şirketlerinin bu gümrük vergisinden muaf tutulacağına yer verildi.

Bu karardan sonra beklenen açıklama geldi ve BYD, ülkemizde fabrika kurma kararı aldı.

Yetkililer Manisa'da incelemelerde bulundu ve burada fabrika kurma kararı aldı. ! milyar dolarlık anlaşmaya da imzalar canlı yayında atıldı.

Bu kararlardan sonra son dakika açıklaması geldi. BYD'nin Başkan Yardımcısı Stella Li yaptığı açıklamada kurulacak fabrikada üretilecek araçlar ve fabrikanın kurulum süreci ile ilgili dikkat çeken ifadeler kullandı.

Li yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı:

"Türkiye, AB ülkeleri içinde en büyük üçüncü otomobil üreticisi. Ülkede çok sayıda yüksek eğitimli Ar-Ge yeteneği bulunuyor. Türkiye, üretim merkezi kurma konusunda en üst noktada. Avrupa'yı ve çevredeki bölgeyi de kapsayacak şekilde çok sayıda otomobil ihraç etme şansımız olacak."

1 yıldan az sürede fabrika hazır olacak

Li sözlerinin devamında fabrika inşaatına hızlı şekilde başlayacaklarını ve 12 aydan kısa süre içinde fabrikanın kurulacağını söyleyen Li, 8 ila 12 farklı modelin buradan üretilip Avrupa başta olmak üzere dünyaya satılacağını söyledi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.