Bodrum'u sosyal medya vurdu: Oteller boşaldı

Bodrum'u sosyal medya vurdu: Oteller boşaldı
Tatil yapacak vatandaşları ilgilendiren son dakika açıklaması geldi. Bodrum'da paylaşılan fişler, mekanların boş kalmasına neden oldu.

Bodrum'daki yüksek fiyatlar sosyal medyada ifşa olunca düzeldi.

Sabah Gazetesi'nden Betül Alakent bugün kaleme aldığı yazısında Türkiye'nin en gözde tatil beldelerinden biri olan Bodrum'da zor bir yaz sezonu geçtiğini söyledi.

Bundan yıllar önce bir ismin motor yatla teknesine sipariş ettiği lahmacunun fiyatını paylaşması ile her sene gündem olan tatil beldesi fiyatları bu sene de çokça paylaşıldı.

Öyle fiyatlar geldi ki ciddi şekilde gündem oldu. 1 milyon liraları geçen mekan hesapları çokça konuşulurken sosyal medyada bunlar paylaşıldı ve bu, fiyatların fişini çekti.

Bodrum'da her bütçeye hitap eden mekanların olduğunu söyleyen bir esnaf, "Bodrum'un en lüks mekanlarına gidip fotoğraf çekiyorlar. Bunu sosyal medyada paylaşmak artık bir statü halini aldı. Ancak Bodrum'da her yer pahalı değil. 300 liraya da karnını doyurursun 3 bin liraya da... Bu bir tercih meselesi. Sanki en ufak menü 3 bin liraymış gibi algı var" ifadelerini kullandı.

Bodrum'da 100 liraya da lahmacun satıldığını söyleyen bu isim, kıymalı pidenin 180 lira, tavuk dürümün 160 lira olduğunu söyledi. Ayranın ise bu mekanlarda 50 liraya satıldığı, bu fiyatların normal olduğu bildirildi.

İstanbul'da bir mekanda 300 ile 400 lira arasında değişen pizza fiyatlarının kendilerinde 250 lira olduğunu, Sezar salatanın 200 liraya satıldığını söyleyen esnaf, Bodrum'da İstanbul'dan daha ucuz otoparklar olduğunu da söyledi.

Otellerde 5 yıldızlılarda odaların dolu olduğunu söyleyen esnaf, 3 yıldızlı otellerde yer olduğunu söyledi.

Boş odaların doldurulması için yüzde 10 ile 20 arasında indirim kampanyalarının başladığını söyleyen bölge esnafı, kampanyaların şimdi başladığını söyledi.

Sosyal medya Bodrum'u vurdu

Gelen bilgilere göre lahmacun ve mekan ile otopark fiyatlarının yüksek şekilde sosyal medya üzerinde paylaşılması sonrası birçok tatil yapacak kişi, tatil rotasını başka yere çevirdi.

Kalacak yer sorununu çözen ve sadece yemek ile gezmeye para harcayacak vatandaşlar, kalacak yere vereceği para kadar bir parayı, hatta daha fazlasını verecekleri öğrendikten sonra daha uygun fiyatlı tatil yerlerine gitmeye karar verdi. Bu da otelleri boşalttı. Kampanyalar hızlı şekilde başladı.

https://memur365.com/

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.