Bir okul çantasını doldurmanın maliyeti belli oldu

Bir okul çantasını doldurmanın maliyeti belli oldu
Tüm Kırtasiyeciler Derneği (TÜKİD) Genel Sekreteri İrem Özkal, bir okul çantasını doldurmanın maliyetini açıkladı! İşte haberin detayları...

Yeni eğitim öğretim döneminin başlamasına az bir zaman kala, velileri kırtasiye endişesi sardı. Döviz kuruyla ülkemize giren kırtasiye ürünleri, geçtiğimiz yıla göre epeyce pahalandı. Geçen yılın Ağustos ayında bir okul çantası ortalama 1.000 TL'ye dolarken, bu yıl ise bu rakam 1.625 TL'ye çıktı.

Tüm Kırtasiyeciler Derneği (TÜKİD) Genel Sekreteri İrem Özkal, 22 kalemden oluşan ve her üründen 1 tane eklenen listeyi bu yıl 1.625 TL gibi bir maliyete topladıklarını açıkladı.

CNBC-e televizyonuna konuşan Özkal, defter, resim defteri, kalem, silgi, abaküs, oyun hamuru, kuru ve pastel boya, çanta, suluk ve mataradan oluşan listedeki ürünlerin geçen yıla göre yüzde 35 ila yüzde 60 arasında zamlandığını açıklayarak "Enflasyonist ortamda çoğu kırtasiye ürününün hâlâ ulaşılabilir olduğunu düşünüyoruz" dedi.

TÜKİD tarafından hazırlanan listede geçen yıl 15 lira olan 60 yapraklı yazı defteri bu yıl 28 lira olarak fiyatlanırken 12'li kurşun kalemin fiyatının 44 liradan 57 liraya, oyun hamurunun fiyatının 50 liradan 75 liraya sırt çantasının fiyatının 300 liradan 500 liraya, beslenme çantasının fiyatının ise 90 liradan 170 liraya çıktığı görülüyor.

Kalite ve Tercihe Göre Maliyet Artabilir!

Tüm Kırtasiyeciler Derneği (TÜKİD) Genel Sekreteri İrem Özkal, listedeki ürünlerin kalitesine ve tercihlere göre fiyatların artabileceğini açıkladı. Ürün sayısı, kalite ve malzeme tercihleri değiştikçe fiyatların 3.000 TL'yi de bulabileceğini açıkladı. "Bir sırt çantasını 400 liraya da alabilirsiniz 1000 liraya da. Bu tüketicinin talebine ve gelir durumuna göre değişir" değerlendirmesinde bulundu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.