Bakan Yumaklı'dan limon fiyatları açıklaması: Çalışmalar başladı

Bakan Yumaklı'dan limon fiyatları açıklaması: Çalışmalar başladı
Tarım ve Orman Bakanı Yumaklı'dan bir açıklama geldi ve Bakan, yüksek limon fiyatlarına değinerek dikkat çeken ifadeler kullandı.

Pazarda en çok fiyatı artan ürün: Limon.

Hemen hemen her sene pazarlarda klasik bir olaydır. Mevsimi olmasına rağmen bir ürünün, az yetiştiği için ya da stokçuluk nedeniyle fiyatı oldukça artar. Bu sene piyango limona geldi. Limon fiyatları adeta el yakıyor.

Pazarda artık tane ile satılan ve her 1 tanesi 10 liraya yakın limonun fiyatı hakkında açıklama geldi. Tarım ve Orman Bakanı Yumaklı yaptığı açıklamada limon fiyatları hakkında değerlendirmede bulundu.

Bakanlık olarak gıdada arz güvenliğine önem verdiklerini söyleyerek açıklamasına başlayan Yumaklı, iklim değişikliğinin gıda sektörünü ciddi şekilde etkileyeceğini, bu nedenle tüm hususları gözetmek durumunda olduklarını söyledi.

Geçen sene Tarım Kanunu'nda değişiklik yapıldığını ve devrim gibi yapılan düzenlemeler ile birçok konuda öneml adımlar atıldığını söyleyen Bakan, gıda güvenliği konusunda farklı uygulamaların da geliştirildiğini ve bunlardan birinin karekod uygulaması olduğunu söyledi.

Karekod uygulaması hakkında bilgi veren Bakan Yumaklı, "Yani herhangi bir gıda satan, üreten bir yere gittiğinizde oradaki karekodu okutarak bu işletmenin ne zaman denetlendiği ile alakalı bütün bilgileri orada görebileceksiniz. Burada biz hiçbir zorlama yapmıyoruz. Neden zorlama yapmıyoruz? Çünkü eğer kendisine güvenen işletmeler varsa bu karekodu kullanarak o tüketicilere kendilerine anlatmalarını istiyoruz" ifadelerini kullandı.

Limon fiyatları

Limon fiyatlarına da değinen Bakan Yumaklı, yeteri kadar limonumuzun olduğunu söyledi. Bakan açıklamasında, "Bundan birkaç ay önce limonun tarla fiyatıyla raf fiyatının arasındaki konuları konuşurken, bu sefer tersinden çok daha ciddi bir fiyatla satılmasını konuşuyoruz. Şunu net bir şekilde söyleyebilirim, halihazırda hasat edilenler ve depolardaki ürünler itibariyle yeni ürünlerin hasadının başlayacağı ağustos ayına kadar bizim ihtiyacımız olan limon miktarı ülkemizde var. Net bir şekilde söyleyebilirim. Yani şu son dönemdeki fiyat artışının, içeride limon olmamasıyla ilgili hiçbir yönü yok. Burada fahiş fiyat konusu var. Onda da Ticaret Bakanlığımız her zaman olduğu gibi çok ciddi bir şekilde üzerine gidiyor" ifadelerini kullandı.

Üreticinin fiyatı düşük tutmak istemediğini, vatandaşın da ürünü düşük fiyattan alması gerektiğini söyleyen Yumaklı, bakanlığın çözüm bulmak için gayretleri olduğunu söyledi. Davranış biçiminin değiştiğini söyleyen Bakan, "Bu özellikle pandemi sonrası gelişti. Bunun normale gelmesi zorunludur. Bu konuda Ticaret Bakanlığımızla el eleyiz, işbirliği içerisindeyiz" dedi.

https://memur365.com/

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.