Altın fiyatlarının yıl sonunda ne kadar olacağını açıkladı

Altın fiyatlarının yıl sonunda ne kadar olacağını açıkladı
Altın ve Para Piyasaları Uzmanı Murat Malik, altın fiyatlarının yıl sonunda ne kadar olacağını açıkladı! İşte haberin detayları...

Geçtiğimiz hafta oldukça yükselen ve rekor üstüne rekor kıran altın, yatırımcısını sevindirmeye devam ediyor. Altının yükselişini gören ekonomistler ve para piyasaları uzmanları yeni altın tahminlerini açıklamaya başladılar.

Son olarak Altın ve Para Piyasaları Uzmanı Murat Malik yıl sonu gram altın tahminini yatırımcılarla paylaştı. İşte Murat Malik'in yaptığı altın açıklamaları ve detaylar...

“Ben altın piyasasının tam içinden geliyorum. Bana göre kontrol edemediğim yatırım doğru yatırım değildir. Borsada büyük şirketlerin hisselerine yatırım yaparsınız ve uzun vadede getiri elde edebilirsiniz. Ancak bunu yapmak için de sık sık borsayı takip etmek zorundasınız. Bu gerekçelerle bana göre fiziki altın yatırımı çok daha cazip geliyor. Hem piyasayı günlük takip etmeniz gerekmiyor hem de kazanç garantiniz var. Bu avantajları ve yatırım modelini çok önemsiyorum.”

Altın Yıl Sonunda Ne Kadar Olacak?

Altın fiyatlarına yönelik de değerlendirme yapan Altın ve Para Piyasaları Uzmanı Murat Malik, “Bankalar müşterilere fon yatırımı imkanları sunuyorlar. Bunların içerisinde altın fonu da var. Kuyumculuk sektöründen gelen birisi olarak ben yine de fiziki altını tercih ederim. Altında fiyat incelemesi yaptığımızda 2024 yılında yüzde 25 getiri elde edildiğini görüyoruz. Bu da enflasyondan çok uzak bir oran değil. Üstelik altın için asıl yükseliş şimdi başlıyor. Yıl sonu için bir fiyat beklentisi açıklamam gerekirse bana göre en az 3.000 TL’yi göreceğiz. Daha üst seviyede bir rakam büyük bir ihtimalle olur ama daha düşük bir fiyat olmayacaktır.” ifadelerini kullandı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.