Altın Fiyatları Rekor Kırdı! 12 Temmuz Güncel Altın Fiyatları!

Altın Fiyatları Rekor Kırdı! 12 Temmuz Güncel Altın Fiyatları!
Altın fiyatları, yeni haftanın son işlem gününde rekor kırdı. İşte 12 Temmuz güncel altın fiyatları ve detaylar...

Altın fiyatları rekor kırmaya devam ediyor. Dün ABD'de açıklanan enflasyon verileri sonrası gram altın 2.560 TL seviyelerine kadar yükseldi. Altın fiyatları son zamanların rekorunu kırdı.

2023 yılında altın yüzde 78 yükselerek, 2023 yılının en fazla kazandıran yatırım aracı olmuştu. ABD'de dün açıklanan enflasyon verilerinin ardından altın, yeniden rekorunu tazeledi.

ONS Altın 2.500 Lira Seviyesine Geldi!

Geçtiğimiz gün ons altının fiyatı yükselmişti. ABD verilerinin açıklanmasıyla birlikte ons altın 1,8 daha yükselerek günü 2.449 liradan kapattı.

Yeni haftanın son işlem gününe yükselişle başlayan altın, şu an 2.550 lira seviyesinde seyrediyor.

Çeyrek altın fiyatlarına baktığımızda ise 4.170 lira, cumhuriyet altını ise 16 bin 630 liradan işlem görüyor.

ABD Enflasyonu Beklentilerin Altında Çıktı!

ABD'de tüketici enflasyonunun yavaşladığına yönelik açıklanan veriler, ABD merkez bankası olan FED'in faiz indirimine gitme olasılığının güçlendiğini gösterdi. Bugün ise gözler yine ABD'de açıklanacak olan üretici enflasyonunda.

Dün ülkede açıklanan verilere göre, Tüketici Fiyat Endeksi (TÜFE), haziranda aylık bazda yüzde 0,1 azalırken, yıllık bazda yüzde 3 artışla piyasa beklentilerinin altında kaldı.

Açıklanan bu veriler, ABD'de enflasyonun düşeceğini ve düşüş dönemine girdiğini belirtiyor. Analistler ise bu verilerden yola çıkarak, ABD'de faiz indiriminin gelmesini bekliyor.

FED'in bu yıl içinde eylül ayına kadar faiz indirimine gitmesi bekleniyor. Yıl sonunda kadar ABD'de üç faiz indirimi bekleniyor.

Altın fiyatlarıyla ilgili altının profesörü olarak bilinen İslam Memiş de yorumlarını paylaştı. İslam Memiş, altın fiyatlarının bundan sonra artık yükseleceğini ve her ay bir rekor kıracağını açıkladı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.