Akaryakıt Fiyatlarına Gelen Zamlar, Pazar Fiyatlarını Vurdu!

Akaryakıt Fiyatlarına Gelen Zamlar, Pazar Fiyatlarını Vurdu!
Son zamanlarda akaryakıt fiyatlarına gelen art arda zamlar, pazarda satılan ürünleri etkiledi. İşte haberin detayları...

Akaryakıt fiyatlarına gelen üst üste zamlar, pazar fiyatlarını da vurdu. Doların yükselmesiyle birlikte Türkiye'de akaryakıt fiyatlarına büyük zam gelmişti. Bunun ardından otomatik olarak ÖTV zammından da nasiplenen akaryakıt fiyatları, büyük bir yükseliş göstermişti. Akaryakıt fiyatlarına gelen bu zamlar, nakliye masraflarının artmasıyla birlikte; pazarda satılan ürünleri de etkiledi.

Pazarda satış yapan esnaflar, normalde kavunun tanesini 40 liraya verebileceklerini fakat gelen akaryakıt zamları yüzünden 50 TL'ye sattıklarını açıkladı. Bir diğer örneği ise fasulye üzerinden verdiler. Pazar esnafları, eğer zam olmasaydı fasulyenin kilosunu 80 TL'den verebileceklerini fakat, zam yüzünden 100 TL olduğunu açıkladılar.

Pazarcı Fettullah Üçtepe, şöyle konuştu:

"Akaryakıta gelen son zamanlardaki zamdan biz olumsuz etkileniyoruz, pazarcı olarak. Mallarımızı hallerden gidip alıp geliyoruz. Adana gibi, Mersin gibi, Tarsus gibi yerlerden. O da arabaların yakıtına fazladan 500 lira, 700 lira yakıta fark bindiği için mahsullere ister itemez yansıyor.’’

Pazarcı Mustafa Yaşar ise "Akaryakıt fiyatları, sebzeye koyduğumuz fiyatları illaki etkiliyor. Normalde kavunun tanesini 50 liraya veriyoruz mesela, bu olmasaydı 40 liraya verecektik. Zam olmasaydı fasulye 80 liraya verilirdi şimdi fasulye 100 lira" ifadelerini kullandı.

Bir Vatandaş da Açıklamalarda Bulundu.

Alışverişe pazara gelen bir vatandaş, "Fiyatlar gerçekten çok yüksek. Fasulye 100 lira olmuş, iki hafta önce 50 liraydı, 100 lira olmuş" derken, başka bir vatandaş, ''Alacağımın üçte birini alıyorum ancak. Hepsini alamıyoruz" diye konuştu.

Emekli Hüseyin Güneş ise "Paramız yetişmiyor. Aldığımız para kaç lira? 10 bin lira ile ne yaparsın sen? Araştırıyorum soruyorum nerde ucuz bulursan oradan alıyorum’’ dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.