700 bin ev sahibine ceza geliyor

700 bin ev sahibine ceza geliyor
Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, 700 bin ev sahibinin vergi vermediğini ve bu ev sahiplerine ceza geleceğini açıkladı! İşte haberin detayları...

Hazine ve Maliye Bakanlığı görevine Mehmet Şimşek'in getirilmesiyle birlikte, Türkiye'de geniş çaplı bir vergi operasyonu başlatıldı. Kayıt dışılıkla mücadele etmeye devam eden Hazine ve Maliye Bakanlığı, ticaret sektörlerini ve konut sektörünü incelemeye devam ediyor.

Geçtiğimiz aylarda duyuru yapan Mehmet Şimşek, ev sahipleri için vergi beyanında bulunmalarını istemişti. Bazı ev sahipleri vergi beyanında bulunurken, bazı ev sahipleri ise hala vergi beyanlarını bildirmedi. 700 bin ev sahibinin vergi beyanında bulunmadığını açıklayan Mehmet Şimşek, bu kişilere ceza geleceğini açıkladı.

Mehmet Şimşek’ten Ceza Verilecek Açıklaması!

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek ev sahiplerine yönelik yeni bir açıklama yaptı. Bu açıklamaya göre bakanlık 700 bin ev sahibinin kira gelir vergisi beyannamesi vermediklerini tespit etti. Bununla da kalınmadığı bizzat Bakan Mehmet Şimşek tarafından açıklanarak, “Gelir İdaresi Başkanlığı’nın tüm uyarı hatırlatmalarına rağmen yaklaşık 700 bin ev sahibinin beyanname vermedikleri tespit edildi. Bu ev sahiplerinin isimleri haklarında cezalı işlem yapılması için vergi dairelerine bildirilecek. Ancak bu vatandaşlarımız hakkında işlem başlatılmadan halen daha süreleri var. Pişmanlıkla beyanname verilmesi halinde vergi ziyaı cezası kesilmeyecek.” dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.