10 bin lira maaş alan emeklilere ek zam yolda

10 bin lira maaş alan emeklilere ek zam yolda
AK Parti'den son dakika haberi geldi ve emeklilere ek maaş zammında umutlandıran ifadelere yer verildi.

10 bin lira maaş alan emekliye zam yolda.

10 bin lira maaş alan 1.8 milyona yakın emekli ya hiç zam almayacak ya çok az zam alacaktı. Bu emeklileri sevindiren son dakika haberi geldi.

Sabah saatlerinde gelen haberde AK Parti'nin en düşük emekli maaşına zam yapmayı gündemine aldığı, AK Partili vekillerin bu konuda çalışma yaparak kısa sürede Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a sunacağı öğrenildi.

Konu ile ilgili son dakika açıklaması geldi. AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik yaptığı son dakika açıklamasında en düşük emekli maaşına zam yapılıp yapılmayacağı sorusuna cevap verdi.

Ömer Çelik bu soruya verdiği cevap ile milyonlarca emekliyi umutlandırdı. Ek zam iddialarını reddetmeyen Çelik, "Toplumun her kesiminin yanındayız" ifadelerini kullandı ve en düşük emekli maaşı alan kişilere zam yapılacağı mesajını verdi.

Bu açıklamadan sonra TRT Haber'den bir son dakika haberi geldi. Gelen haberde Ankara Yıldırım Beyazıt Üniversitesi Öğretim Görevlisi Tarkan Zengin dikkat çeken ifadeler kullandı.

Zengin yaptığı açıklamada geçen hafta TÜFE rakamlarının açıklandığını, enflasyon rakamlarının açıklanmasından sonra 16 milyon emeklinin 4 milyon aktif çalışan memurun ve maaşları memurların maaş zammına göre artan kişilerin zamlarının da belli olduğunu söyledi.

Zengin açıklamasında şu değerlendirmelerde bulundu: "Orada özellikle SSK ve Bağkur emeklileri açısından sayıları 13,4 milyon seviyesinde. Geçen ocak ayında 7 bin 500 liradan 10 bin liraya çıkan bir tamamlama maaşı vardı. Yani bu bir tamamlama maaşı olduğunu tekrar ifade edelim. Geçen hafta çarşamba günü en çok merak edilen ya da bizim de TRT yayınlarında ifade ettiğimiz şimdi SSK, Bağkur emeklilerinin beklediği temel bir mesele var. 10 bin lira tamamlama maaşının artırılıp artırılmayacağı hususu"

Nasıl zam almıyorlar?

Kök maaşı 10 bin liranın altında kalan emeklilerin maaşları 10 bin liraya tamamlanıyordu. Gelecek yüzde 25.72'lik zam ise kök maaşa gelecek. 8 bin lira maaş alan emeklilerin maaşları 10 bin liraya tamamlanırken yüzde 25.72'lik zamla maaş yine 10 bin lira seviyesinde kalacak.

Gelecek günlerde düzenleme meclise gelecek. Haberdar olmak için takipte kalın.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.