Toki 53 ilde arsa satışı başvurusu

Toki 53 ilde arsa satışı için başvurular kısa süre içinde başlayacak. Arsaların başvuru bilgileri yazımızda.

Toki 53 ilde arsa satışı başvuruları 28 Ağustos'ta başlıyor.

Toki Emlak Müzayede tarafından yayınlanan son dakika açıklamasında 53 farklı ilde bulunan devlet arsalarının açık artırma usulü ile satışa çıkarılacağına yer verildi.

Söz konusu duyuruya baktığımızda başvuruların 28 Ağustos mesai başlangıcı ile birlikte başlayacağı görülürken başvurunun nasıl yapılacağı merak konusu oldu.

Hem konut hem işyeri

Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Kentsel Dönüşüm Başkanlığı bünyesinde bulunan devlet arazilerinin normal diğer arazilere göre daha uygun fiyata ve taksitle satılacağı bildirilirken satışlarda arsanın fiyatının yüzde 25'lik kısmı peşin verilecek. Kalan para ise 24 ay taksitle kamu bankalarına ödenecek.

Alınacak arsaların yanında nitelikleri detaylı şekilde yazıyor. Söz konusu arsalar konut ve işyeri alanı olarak satışa çıkarılıyor.

Başvuru nasıl yapılacak?

Toki Emlak Müzayede tarafından yapılan son dakika açıklamasında konut ve işyeri arsası başvurularının 28 Ağustos mesai saatleri ile birlikte başlayacağı bildirildi. Başvuru yapmak isteyen vatandaşların muhammen bedeller üzerinden belirlenen arsa fiyatına göre teminat yatırması gerekiyor. Teminatı yatıracak vatandaşlar, bankadan aldığı dekont ve buna ek olarak satış şartnamesinin çıktısını alıp imzalayacak ve Emlak Müzayede'ye gönderecek.

İsteyen vatandaş online şekilde müzayedeye katılıp teklif verecek. İsteyen ise salonlarda bizzat müzayedeye girebilecek.

Toki 53 ilde arsa satışı hakkında detaylar ve il il arsa fiyatlarına gitmek için lütfen Tıklayın

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Yerel Haberler Haberleri