Ticaret Bakanı Ömer Bolat: Afganlar ülkeden giderse tarım ve hayvancılık biter

Ticaret Bakanı Ömer Bolat yaptığı son dakika açıklamasında Afganların ülkeden gitmesi durumunda hayvancılığın biteceğini söyledi.

Ticaret Bakanı: Afganlar giderse tarım ve hayvancılık biter.

Ticaret Bakanı Ömer Bolat katıldığı bir programda açıklama yaptı ve ülke gündemine ilişkin dikkat çeken ifadeler kullandı.

Bolat açıklamasında son dönemlerdeki fahiş fiyatları değerlendirirken eleman teminindeki sıkıntılara da dikkatleri çekti.

"Afganlar giderse hem tarım hem hayvancılık biter"

Sabah Gazetesi'nden Melih Altınok'a açıklamalarda bulunan Bakan Bolat, Afgan çobanların Türkiye'den gitmesi durumunda tarımın da hayvancılığın da biteceğini söyleyerek, "Ürün o kadar çok ki, çiftçi toplayacak adam bulamıyor. Ciddi bir elemansızlık problemi var. Bu açık yabancı işçilerle de kapatılamıyor. Örneğin bugün 25 bin Afgan çoban gitse tarım, hayvancılık kalmaz" değerlendirmesinde bulundu.

Stokçuluk: Limon fiyatları neden bu kadar arttı?

Limon fiyatlarında yaşanan ciddi artışa da değinen Bakan Bolat, stokçuluk sorununa değindi. Limonun 1 ila 3 lira arasında satıldı diye ağaçta çürüdüğünü söyleyen Bakan, toplananların Nevşehir ile Mersin'de bulunan depolara alındığını söyledi. Bakan Bolat açıklamasında şu ifadeleri kullandı:

"Normalde 4 milyon ton alırlar, bu sene depolara 1 milyon ton limon gelmiş. Limonun Nişantaşı'nda markette 100 TL, Güngören'de 50 TL olmasının sebebi bu. Yeni hasat ağustosun başında. Hasada az zaman kaldığı için depocularda az limon var.

Onlar da ucuza aldıkları ürünü zamlı satıyor. Denetimlerimiz bunları ürküttü. Baskınlarda Hal Kayıt Sistemi'nde olmayan tonlarca limon ele geçirildi. Ağustosta limon fiyatı normale döner"

https://memur365.com/

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Yerel Haberler Haberleri