Müdür yardımcısı cinayetinin nedeni belli oldu

Mahir Hoca'yı öldüren kişinin ifadesi ortaya çıktı. İşte Kocaeli'de müdür yardımcısı cinayetinde yaşananlar.

Kocaeli'de Mahir Hoca'yı öldüren kişinin ifadesi ortaya çıktı. İşte öldürme nedeni.

Kocaeli'de geçen gün feci bir olay meydana geldi. Yaşanan olayda Fevzi Çakmak Anadolu Lisesi'nde müdür yardımcısı olarak görev yapmakta oılan Mahir Çoğaç, 26 Haziran tarihinde sabah saatlerinde evinin önünde, araç içerisinde silahlı saldırıya uğradı ve kanlar içinde kaldı.

Olay yerinde hayatını kaybeden öğretmenden sonra tutuklanan tetikçi D.G. adlı kişinin savcılıkta verdiği ifade ortaya çıktı. Çayırova Mahallesi Fatih Caddesi'nde meydana gelen feci olayda D.G. adlı kişi, Çoğaç'ı emniyet kemerini takarken öldürdü.

Olay sonrası Kocaeli Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü Cinayet Büro Amirliği tarafından yakalanan D.G. adlı kişi ve yanındaki B.Y. adlı kişi gözaltına alındı.

9 kişi daha gözaltına alınırken 1 Temmuz'da cinayeti işleyen D.G. ve diğer şüpheliler adliyeye sevk edildi.D.G. ile birlikte 7 kişi tutuklanırken 3 kişi hakkında adli kontrol şartı ile serbest bırakılması kararı verildi.

İşte yaşanan olayın nedeni

Cinayetin Adana'da Bayğaralar Çetesi olarak bilinen çeteyle bağlantısı olduğu iddia edilirken Mahir Çoğaç'ın kardeşi Emin Çoğaç'ın 13 Ocak 2024 tarihinde Adana'da bir kafede Baygara ailesinden Berirhan Baygara'yı öldürmekle suçlandığı ve firari olduğu bildirildi. Bu olay sonrası iki aile arasında çatışmalar çıktı.

Tetikçi adliyede verdiği ifadesinde olayın nedenini açıklarken "B.Y.'nin aracılığıyla Y.A. ve D.S. ile tanıştım. 23 Haziran'ı 24 Haziran'a bağlayan gece, öldürme işi olduğunu ve yapıp yapamayacağımızı sordular. Biz de yapabileceğimizi söyledik" ifadelerini kullandı.

Çoğaç'ın Yunanistan'da para, ev ve araba vaadi olduğunu söyleyen D.G. adlı kişi, kendilerine bu kişiyi öldürmeleri, bunun karşılığında Yunanistan'a alacaklarını söylediler dedi ve "Bize bir şahsı silahla öldüreceğimizi, bunun karşılığında bizi Yunanistan'a alacaklarını söylediler" ifadelerini kullandı.

Cinayet gününü ise D.G. adlı kişi şu şekilde anlattı: "Şahsın evden çıktığını gördükten sonra arabaya binmesini bekledim. Arabaya biner binmez kapalı olan şoför camından içeriye doğru bir el ateş ettim ve koşmaya başladım"

Dava önümüzdeki günlerde başlayacak

Tutuklanan bu kişiler hakkında işlemler tamamlandı ve önümüzdeki aylarda hakim karşısına çıkıp yargılanacaklar.

https://memur365.com/

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Yerel Haberler Haberleri