Milli Emlak arsa satışları, Toki aracılığıyla yapılıyor

Milli Emlak bünyesindeki arsalar, Toki'ye devrediliyor ve arsa satışları bu şekilde yapılıyor. İşte arsa başvuru bilgileri.

Milli Emlak, arsaları TOKİ'ye devredip öyle satıyor.

CHP Antalya Milletvekili Aliye Coşar bir son dakika açıklaması yaptı. Coşar yaptığı açıklamada Antalya'da satışa çıkan Toki arsaları hakkındaki detayları verdi.

Milli Emlak bünyesinde olan arsaların satışından belediyelerin yüzde 40 oranında kazanç elde ettiğini söyleyen Coşar, Toki bünyesinde yapılan atışlardan belediyenin kazanç sağlamadığını, bu nedenle Milli Emlak'taki arsaların önce Toki'ye devredildiğini ve bu şekilde satışa çıkarıldığını söyledi.

Coşar TBMM Genel Kurulu'nda yaptığı son dakika açıklamasında Toki ve Milli Emlak arsa satışları ile ilgili şu bilgileri verdi:

"TOKİ’nin en çok arsa sattığı illerin başında Antalya gelmektedir, son örneği ise Finike’dir. Finike’de 5 bin metrekareye yakın arazi Millî Emlaktan TOKİ'ye geçirilerek satışa sunuluyor. Eğer bu arsalar Millî Emlak tarafından satılmış olsa belediyeler bu satıştan yüzde 40 pay alacak ve belediyelere gelir sağlanacaktı; bu satışlarla sizin amacınız Cumhuriyet Halk Partili belediyeleri ve halkı cezalandırmaktır. TOKİ, AKP'nin emlakçısı gibi çalışıyor; nerede arazi var, nerede rant var, TOKİ orada. Halkçı belediyelerin işlettiği plajlarda dahi AKP'li belediyeler Cumhuriyet Halk Partili belediyelere vermemek için ellerinden geleni yapıyor; bunun son örneği Sarısu ve Bambus plajlarıdır. Serik’te ise Belek ve Kadriye günübirlik alanları ve sahilleri plan değişikliğiyle ranta açılmak isteniyor; halkın denize gireceği alanlar tek tek kapatılıyor. Turizm Bakanının ücretsiz plaj müjdesine rağmen Bakanlığın işaret ettiği plajlarda fahiş fiyatlarla hizmet veriliyor."

Toki arsa satışları devam edecek

Toplu Konut İdaresi kademeli şekilde birçok ilde arsa satışı yapıyor. Yayınlanan arsa duyurularına baktığımızda birçok ilde satış olurken yeni dönemde de arsa ile konut satışlarının devam edeceği görülüyor.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Yerel Haberler Haberleri