Instagram Türkiye'de ne zaman erişime açılacak sorusuna cevap geldi

İnstagram ne zaman erişime açılacak? 2 Ağustos'ta kapanan Instagram ne zaman erişime açılacak?

Instagram Ne Zaman Açılacak?

Son günlerde dünya genelinde milyonlarca kullanıcı, Instagram'ın aniden erişime kapanmasıyla büyük bir şaşkınlık yaşadı. Ancak bugün Türkiye'de yaşanan sıkıntının kaynağı başkaydı. BTK, bugün Instagram'a erişim kısıtlaması getirdi.

Ara ara yaşanan kesintiler

Instagram'ın dünya çapında yaşadığı erişim sorunlarının ardında çeşitli teknik aksaklıklar yatıyor olabilir. Bu tür kesintiler, genellikle sunucu sorunları, yazılım güncellemeleri veya beklenmeyen teknik arızalar nedeniyle meydana gelir. Meta şirketi, bu tür durumlarda hızlıca müdahale ederek sorunları gidermeye çalışır. Ancak, yaşanan bu kesintiyle ilgili resmi bir açıklama yapılmaması, kullanıcıların endişelerini artırmış durumda.

Türkiye'de ne zaman açılacak?

Ulaştırma Bakanı Uraloğlu yaptığı son dakika açıklamasında Instagram'ın açılmasına ilişkin şu ifadelere yer verildi:

"Özellikle hem kanuni olarak koyduğumuz kurallar hem de bazı toplumsal hassasiyetlerimizi dikkate almadıkları takdirde biz de gerekli müdahaleleri yapmak zorunda kalıyoruz. Bu anlamdaki vatandaşımızın hissiyatını da doğru yönetmeye çalışıyoruz. Türkiye temsilcisi olan şu andaki ilgiliyle beraber arkadaşlarımız görüşme halinde. Hani net bir şekilde hassasiyetlerimiz belli. Oradaki eksiklikler belli. O eksiklikleri giderdikleri an yani diyelim ki bir saat sonra biz o engeli kaldırmış olacağız. Ama hani burası bir bağımsız bir ülke. Kanunlar, kuralları olan bir ülke. Herkesin de bu kanunlara, bu kurallara biz uymasını istiyoruz net olarak."

Bakanlık tarafından yapılan açıklamada uygulamanın gerekli yükümlülükleri yerine getirmesi sonrası erişime açılacağına yer verildi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Yerel Haberler Haberleri