2024 Yılı Malatya kayısı işçilerinin günlük yevmiyeleri açıklandı

Malatya'da kayısı işçiliğinde çalışacak olan kişilerin, günlük yevmiye ücretleri açıklandı! İşte haberin detayları...

Mevsimlik işçiler, her yıl olduğu gibi bu yıl da farklı şehirlere gidip yevmiye usulü çalışmaya devam ediyor. Kimi işçiler çay toplamaya, kimi işçiler ise de kayısı toplamaya gidiyor.

Kayısı mevsiminin gelmesiyle birlikte mevsimlik işçiler, Malatya'ya çalışmak için gittiler. Malatya'da kayısı işçiliğinde çalışacak olan kişilerin günlük yevmiye ücretleri açıklandı. Dünyada kayısının başkenti olarak bilinen Malatya'da kayısı işçilerinin günlük yevmiye ücretleri belli oldu.

2023 yılında kayısı işçileri için günlük yevmiye 447 TL olarak açıklanmıştı. Açıklanan bu tutar, işçiler tarafından yetersiz karşılanmıştı. 2024 yılı için ise işçiler, yevmiyelerde büyük bir artış bekliyordu.

2024 Yılı Malatya Kayısı İşçileri Yevmiyesi Açıklandı

Malatya Ziraat Odaları İl Koordinasyon Başkanı Yunus Kılınç, 2024 yılı kayısı işçilerinin yevmiye ücretlerini açıkladı.

Kılınç, "Ziraat Odaları Koordinasyon Kurulu kararınca 2024 yılı mevsimlik işçi yevmiye ücreti günlük 670 TL olarak belirlendi. Kayısı için en düşük rakam 670 TL'dir" dedi.

Malatya Battalgazi Ziraat Odası Başkanı Bayram Alışık ise, yükleme ve taşıma gibi ağır işlerde çalıştırılacak gençlerin seçilmesi halinde, günlük yevmiye ücretlerinin 800 TL olacağını dile getirdi.

Yani bir ay boyunca kayısı işçiliği yapan bir kişi toplamda 24.000 TL kazanıyor. Sizce kayısı işçiliği için açıklanan 800 TL yevmiye bu iş için yeterli mi? Sizce günlük yevmiye'nin ne kadar olması lazım? Görüşlerinizi yorumlar kısmından yazmayı unutmayın.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Yerel Haberler Haberleri