Ali Koç, Mehmet Büyükekşi'ye ateş püskürdü

Ali Koç, TFF Başkanlık seçimleri öncesi yaptığı konuşmada adeta Mehmet Büyükekşi'ye ateş püskürdü.

Ali Koç, Mehmet Büyükekşi'yi çok sert eleştirdi.

Fenerbahçe Kulübü Başkanı Ali Koç, bugün düzenlenen TFF Başkanlık seçimlerinde kürsüye çıktı ve başkanlık yarışında takımın görüşünü, başkanlar hakkında düşüncelerini, TFF'den beklentilerini ve bugüne kadar yaşananlara ilişkin değerlendirmede bulundu.

Konuşmasına salondaki herkese tepki göstererek başlayan, topu topu 300 delege olduğunu ve kimsenin konuşma yapmaya niyeti olmadığını, heyecanı olmadığını, bunun acı bir tablo olduğunu söyleyen Ali Koç, milli takımı şu sözlerle tebrik etti:

"A Milli Futbol Takımımızı EURO 2024'teki başarısından dolayı canı gönülden tebrik ediyorum. Türk futbolunun birkaç yıldır yaşadığı badireler, skandallar, kaosların içinde EURO 2024'te çeyrek finale çıkmamız çok büyük bir başarıdır. Aldığı galibiyetler, oynadığı futbol, ulusumuza verdiği mutluluktan dolayı Vincenzo Montella, teknik ekip ve futbolcularımızı kutlarız."

TFF Seçim Yok Hükmündedir

Açıklamasında başkanlık seçimlerine tepkisini koyarak devam eden Ali Koç, seçimlerin kendileri için bir şey ifade etmediğini söyleyerek şu değerlendirmelerde bulundu:

"Futbol doğru konumlandırılmadığı zaman toplumda tahribat gücü en yüksek unsurların başında gelmektedir. Ne yazık ki ülke futbolumuzun her anlamdaki yönetiliş şekli birleştirici değil, ayrıştırıcı bir unsur olarak görülmektedir. Fenerbahçe olarak bugün burada yapılacak olan seçim bizim için yok hükmündedir. 18 Temmuz seçim gününe kadar yaşananlar son derece anti demokratiktir. Çünkü milyonlarca futbolseveri temsil eden delegelerin, sizlerin, bizlerin bu iradesi gasp edilmiştir. Ne yazık ki burada 'Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir' diyemiyoruz."

Tarihin En Kötüsü

Açıklamasının devamında Mehmet Büyükekşi'yi tebrik eden Ali Koç, yönetim şeklinden kimsenin memnun kalmadığı, yüz yıllık TFF tarihinin en kötü TFF Başkanı olduğunu söyledi ve hiçbir sezonda yaşanmayan skandalların tek sezon içerisinde meydana geldiğini söyleyerek şu ifadeleri kullandı:

"Yaşanan krizlerin ana sebebinin TFF'nin süreç yönetme beceriksizliğinden kaynaklanmasına rağmen hiçbir sorumluluk almayıp, olağanüstü bir manevra kabiliyetiyle suçu başkalarına atan, Fenerbahçe ve Beşiktaş stadyumlarına gelemeyen, gittiği pek çok yerde yuhalanan bir başkan olmanıza rağmen bugün karşımıza başkan adayı olarak çıkmanız olağanüstü bir başarıdır, tebrik ederim. Helal olsun. Sizin devam etmenizi sağlayan lobiyi de canı gönülden kutlarım, bravo size.

Hepimizin bildiği gibi futbol paydaşlarının büyük çoğunluğu tarafından bir imza kampanyası başlatılmıştır. Bu kampanya şahsıma mal edilmesine rağmen sürecin başında dört büyükler olmak üzere pek çok kulüp kampanyaya destek vermişlerdir. Demokratik bir hak olan bu süreç anti demokratik baskılar ve sayın başkanın 18 Temmuz'da aday olmadan olağanüstü seçime gidilecek vaadiyle baskılanmaya çalışılsa da 147 imza toplanmıştır. TFF Başkanımızın bu ikazı ciddiye alması gerekirken 'Azınlık 3-5 kulübün girişimi' olarak değerlendirmesi kendisini seçen siz delegelere de saygısızlıktır.

'18 Temmuz'da seçim yapılacak ve Büyükekşi aday olmayacak' vaadine inanarak imzalarını geri çeken kulüplerimize soruyorum; kendinizi aldatılmış hissediyor musunuz? Bu süreçte devlet erkanı da kullanılarak imza veren pek çok kulüp imzasını geri çekmiş, imza verecekler de imza vermekten imtina etmişlerdir. Bu süreçte imza verenlere ve vermeyi düşünenlere Ali Koç'un kayığına binmeyin telkininde bulunulmuştur. Futbol dünyası çok küçük, hepimiz birbirimizle konuşuyoruz. Kimi kulübe geçmiş borçlarını ödeme vaatleri, kimi kulübe imza vermeyin maçlarınıza atanacak hakemleri dikkatle seçiyorlar gibi saçma sapan anti demokratik söylemlerle son derece demokratik olan süreç baltalanmıştır."

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Spor Haberleri