Ziraat ve Halk Bankası: Zarar değil kar ediyoruz

Kamu bankaları zarar ettiği iddialarını yalanladı ve bankanın zarar değil kar ettiğine yer verildi.

Kamu bankaları, zarar etmiyoruz dedi.

Sosyal medya üzerinde kamu bankalarının zarar ettiğine ilişkin iddialar dolaşmaya devam ediyor. Gelen son dakika iddialarında bankaların bu sene zarar ettiği bildirilirken bankalardan bu konuda son dakika açıklaması geldi.

Ziraat Bankası tarafından yapılan açıklamada bankanın güçlü ve sağlıklı bir finansal tablosu olduğuna yer verildi ve şu bilgiler paylaşıldı:

"Bu tablolardan da görüleceği üzere; Bankamızın faaliyetleri nedeniyle zarar etmesi söz konusu olmadığı gibi, sektör normlarına uygun seviyelerde kar eden bankalar arasında yer almaktadır. Diğer taraftan, anonim şirket statüsünde faaliyetlerine devam eden Bankamız, her ticari kuruluşun yaptığı gibi bütçesinin bir kısmını tanıtım ve reklam faaliyetlerine ayırmaktadır. Bankacılık sektörü gibi rekabetin yoğun olarak yaşandığı bir sektörde, Bankamız da diğer kamu ve özel bankaların yapmış olduğu gibi ürün ve hizmetleriyle ilgili tanıtım ve reklam faaliyetlerini sürdürmektedir."

Bankanın açıklamasında köklü geçmişin aynı kararlılıkla yürüdüğüne yer verildi.

Halkbank: Kar ediyoruz

Halkbank tarafından yapılan açıklamada bankanın zarar ettiği iddiaların yalan olduğuna, bankanın kar ettiğine yer verildi ve şu ifadeler kullanıldı:

"Kamuoyu ile paylaşılan mali verilerde Bankanın her dönem net kar elde ettiği açık bir şekilde görülmektedir. Diğer taraftan; yıllardır KOBİ'lerin, esnaf ve sanatkarın lider bankası olarak faaliyetlerine devam eden Bankamız, her ticari kuruluşun yaptığı gibi bütçesinin bir kısmını tanıtım ve reklam faaliyetlerine ayırmaktadır. Bankamız, sektördeki bankalar arasında toplam TL bilanço büyüklüğünde üçüncü, toplam TL krediler büyüklüğünde ise ikinci sırada olmasına mukabil, tasarruf tedbirlerine azami dikkat etmekte olup, reklam ve tanıtım giderlerinin de içerisinde yer aldığı işletme giderlerinde sektörde 6. sırada yer almaktadır. Bankacılık sektörü gibi rekabetin yoğun olarak yaşandığı bir sektörde, diğer kamu ve özel bankaların yapmış olduğu gibi, Bankamız da ürün ve hizmetleriyle ilgili tanıtım ve reklam faaliyetlerini sürdürmektedir."

Banka açıklamasının devamında 86 yıldır KOBİ'ler sanatkar ve esnaflar başta olmak üzere her kesimden vatandaşlara destek olmaya devam ettiğini, bundan sonra aynı kararlılıkla desteklerin devam edeceğine yer verildi.

Özetle iki banka zarar değil kar ettiğini açıkladı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Son Dakika Haberleri