Yurt dışı çıkış harcına zammın ne zaman yürürlüğe gireceği açıklandı

Yurt dışı çıkış harcına zam geleceği açıklandı. Peki zam ne zaman yürürlüğe girecek? Harç ne kadar olacak?

Yurt dışı çıkış harcına zam ne zaman yürürlüğe girecek?

Yurt dışı çıkış harcının önce 3 bin lira olacağı açıklanmıştı. 150 lira olan harç, tepkiler sonrası 1500 lira olacak dendi.

Ancak tepkilerin artması ile birlikte yurt dışı çıkış harcının 500 liraya çıkarılmasına karar verildi. Bu karar sonrası vatandaşlar, yurt dışı çıkış harcının ne zaman yürürlüğe gireceği merak edildi.

TBMM'ye gelen Vergi Kanunları ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifine baktığımızda yurt dışı çıkış harcına zam ile ilgili 51. maddede şu ifadelere yer verildi:

8/3/2007 tarihli ve 5597 sayılı Yurt Dışına Çıkış Harcı Hakkında Kanun ile Çeşitli Kanunlarda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanunun 1 inci maddesinin birinci fıkrasında yer alan "50 Türk lirası" ibaresi "500 Türk lirası" şeklinde değiştirilmiş, birinci cümleden sonra gelmek üzere aşağıdaki cümleler eklenmiş ve mevcut ikinci cümlesinde yer alan "bu miktarı" ibaresi "bu fıkrada yer alan harcı veya bu harcın yeniden değerleme oranı uygulanmak suretiyle belirlenmiş olan tutarım" şeklinde değiştirilmiştir.

"Bu harç, her yıl bir önceki yıla ilişkin olarak 4/1/1961 tarihli ve 213 sayılı Vergi Usul Kanununun mükerrer 298 inci maddesi hükümleri uyarınca belirlenen yeniden değerleme oranında artırılmak suretiyle uygulanır. Bu suretle hesaplanan harç tutarının 10 Türk lirasına kadarki kesirleri dikkate alınmaz. Şu kadar ki, bu kapsamda hesaplanan harcın uygulandığı yılın Ocak ayının onuncu günü sonuna kadar yapılan yurt dışına çıkışlarda, bir önceki yılın sonu itibarıyla geçerli tutar üzerinden yapılmış harç Ödemeleri için fark ikmal edilmez."

Ne zaman yürürlüğe girecek?

Yurt dışı çıkış harcına gelecek zam Ağustos ayında yürürlüğe girecek.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Son Dakika Haberleri