Şarj edilebilir hibrit araçlara ÖTV düzenlemesi geldi: Yeni matrah dilimleri açıklandı

Son dakika haberi: Şarj edilebilir hibrit araçlar için ÖTV düzenlemesi yapıldı. İşte yeni ÖTV matrahları.

Kamuda tasarruf devam ediyor: Hibrit araçlara ÖTV düzenlemesi geldi.

Resmi Gazete'de yayınlanan kamuda tasarruf tedbirlerini içeren düzenleme kapsamında ÖTV düzenlemesi de yapıldı. Yapılan düzenleme ile artık şarj edilebilir hibrit otomobillerde ÖTV daha farklı şekilde işleyecek.

Bugün yayınlanan ve resmi olarak yürürlüğe giren düzenleme ile birlikte artık şarj edilebilen 70 kilometrenin üzerinde menzile sahip olan hibrit araçlara ÖTV indiriminin geldiğine yer verildi. Bu düzenleme ile araçlarda ÖTV miktarı yüzde 30 seviyesine kadar çekildi.

Düzenleme ile sadece araç dışından şarj edilebilen, Plug in olarak adlandırılan hibrit elektrikli araçlardan ağırlıklı birleştirilmiş kilometre başına karbondioksit emisyonu 25 gramın altında ve sadece elektrikli menzili 70 kilometre ve üzerinde olanların yeni ÖTV dilimleri, motor hacmine göre şu şekilde olacak:

Motor silindir hacmi 1600 cm3'ü geçmeyen araçlar için ÖTV matrahı 1 milyon 350 bin lirayı aşmayanlar için yüzde 30 oranında ÖTV alınacak.

Motoru 1600 cm3'ü geçmeyen ve ÖTV matrahı 1 milyon 350 bin lirayı aşan araçlar için ÖTV oranı yüzde 60 oranında olacak.

Motor hacmi 1500 cm3'ü geçen ancak 1800 cm3'ü geçmeyen ve ÖTV matrahı 1 milyon 350 bin lirayı aşmayan araçlarda artık yüzde 70 oranında ÖTV alınacak.

Düzenleme 26 Temmuz 2024 tarihli Resmi Gazete'de yayınlandı ve bugünden itibaren yürürlüğe girdi.

Matrah düzenlemesi şart

En ucuz araba Egea da, pahalı modeller olan Passat, Tiguan, C5 ve diğer modeller de yüzde 80'lik ÖTV diliminde yer alıyor. Bu nedenle taşıtta ÖTV düzenlemesi şart.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Son Dakika Haberleri