Mehmet Şimşek, kredi kartı taksitleri karşısında şok oldu

Mehmet Şimşek yaptığı açıklamada kredi kartına taksitlerin kaldırılacağı mesajını verdi.

Kredi kartı taksitleri Türkiye'de kalkıyor.

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek bir açıklama yaptı. Bakan Şimşek açıklamasında kredi kartı taksitlerine dikkatleri çekti ve taksitlerin tamamen yürürlükten kaldırılmasına dair ilk mesajını verdi.

Aslında daha önce de Bakan Şimşek bir açıklama yapmış ve yaptığı açıklamada kredi kartı taksitlerinden rahatsızlık duyduğunu dile getirmişti. Şimdi bu rahatsızlık daha da arttı ve taksitlerin kaldırılması iyice konuşulmaya başlandı.

Kredi kartı nedeniyle enflasyon düşmüyor

Geçen sene yapılan genel seçimlerden sonra parasal sıkılaşma başladı ve faizler tarihi seviyelere kadar çıkarıldı. Yüzde 50'ye kadar çıkarılan politika faizinden sonra kredi kartı faizleri de rekor düzeyde yükseldi. Bir miktar azalsa da kredi kartı harcamaları hala artarak devam ediyor. Bu durum ekonomi yönetimini ciddi anlamda rahatsız ediyor.

Enflasyonun düşmesi, kalıcı olarak aşağıya çekilmesi için kredi kartı harcamaları ile tüm harcamaların kontrol altına alınması, harcamaların en aza düşürülmesi, piyasada para dolaşımının kısılması gerekiyor. Sıkılaşma başladı ancak kredi kartlarına yapılan taksitler, enflasyonun hızlı bir şekilde düşmesine engel oluyor.

Bugün almadığı bir ürünün fiyatı yarın daha pahalı olan vatandaşlar ise panikle kredi kartına taksit yaparak alış verişlerine hız kesmeden devam ediyor.

Yeni açıklama geldi

Gelen yeni açıklamaya baktığımızda Mehmet Şimşek, kredi kartlarına taksiti iyice kısmak, hatta tamamen kaldırmak istiyor. Bakan Şimşek, başka ülkede bu kadar taksit olmadığını söyleyerek bu duruma tepki gösterdi.

Bakan yıllarca Batı'da, İngiltere'de yaşadığını ve bu ülkelerde kredi kartına herhangi bir taksit olmadığını söyledi.

Bakan, Türkiye'de bir yere alış veriş yapmak için gidip bir ürün aldığında kendisine taksit sorulduğunu, kredi kartına peşin fiyatına taksit yapılabileceğinin söylendiğini, bunu duyduğunda ise şok olduğunu söyledi.

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek yaptığı son dakika açıklamasında kredi kartı taksitlerinin kaldırılmasına yönelik şu ifadeleri kullandı:

"Yıllarca Batı'da yaşamış bir insanım. Şu kredi kartına taksit meselesini bilmiyorum. Böyle bir şey yok. Bizim için önemli olan tüketicilerimizin ayaklarını yorganına göre uzatması"

Sizce kredi kartına taksitler kaldırılmalı mı? Aşağıdaki yorum kısmından yazın.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Son Dakika Haberleri