Japon deprem uzmanı, deprem riski en düşük şehrimizi açıkladı

Japon deprem uzmanı Moriwaki yaptığı son dakika açıklamasında Türkiye'de deprem riski en düşük şehri duyurdu.

Depreme Karşı Hazırlık Artırılmalı: Yoshinori Moriwaki’den Önemli Uyarılar. İşte deprem riski en az olan il.

Kahramanmaraş merkezli meydana gelen büyük depremlerden sonra vatandaşlar, hangi illerde deprem tehlikesi olduğunu, hangi illerde deprem tehlikesi olmadığını merak ediyor.

Yüksek inşaat mühendisi, mimar ve deprem uzmanı Yoshinori Moriwaki, Türkiye'deki deprem riski ve hazırlık seviyesinin artırılması gerektiğini vurguladı. Kırklareli Atatürk Kültür Merkezi’nde düzenlenen "Deprem Gerçeği" konulu konferansta konuşan Moriwaki, dünya genelinde büyük deprem riskleri taşıyan bölgelerden bahsederek Türkiye'nin de bu tehlikelerle karşı karşıya olduğunu belirtti. İşte gelen son dakika açıklaması.

Moriwaki, Endonezya'dan başlayıp Çin, Hindistan, İran üzerinden Türkiye'ye kadar uzanan fay hattının, bu bölgeyi deprem açısından yüksek risk taşıyan bir alan haline getirdiğini ifade etti.

Deprem Riski En Düşük İl: Kırklareli

Konferansta Türkiye'deki deprem riski konusunda önemli bilgiler de veren Moriwaki, Kırklareli'nin Türkiye'de deprem riski en düşük olan il olduğunu söyledi. Marmara Bölgesi'nin ise yüksek deprem riski taşıdığına dikkat çeken Moriwaki, "İstanbul, birinci derecede tehlike kuşağında ve oldukça riskli bir durumda. Ancak Ankara, fay hattından uzak ve kayalık bir bölgede yer alıyor, bu nedenle riski daha düşük" dedi.

Depreme Hazırlıklı Olmanın Önemi

Depremler karşısında toplumun daha bilinçli ve duyarlı olması gerektiğine dikkat çeken Yoshinori Moriwaki, hazırlıklı olmanın önemine vurgu yaptı. Toplumun her an deprem oluyormuş gibi tedbirli olması gerektiğini belirten uzman, eğitimin önemine değindi.

Tatbikatlar Deprem Hasarını %70 Oranında Azaltabilir

Moriwaki, depreme karşı yapılan tatbikatların artırılması gerektiğini savundu. Türkiye'deki okullarda yılda bir kez yapılan tatbikatların yetersiz olduğunu belirten uzman, "Japonya'da riskli bölgelerde tatbikatlar her ay düzenli olarak yapılıyor. Ne kadar sık tatbikat yapılırsa, o kadar iyi sonuç alınır" dedi. Küçük yaşlardan itibaren deprem eğitiminin çok önemli olduğunu vurgulayan Moriwaki, belediyelere, okullara, şirketlere ve ailelere bireysel hazırlığın önemini hatırlattı. "Birlikte hareket edersek deprem hasarını %70 oranında azaltabiliriz. Bu, çok büyük bir oran" diyerek, Japon halkının bu bilinci kazanarak gerekli önlemleri aldığına dikkat çekti.

Sonuç olarak, depreme karşı alınacak önlemler, tatbikatların artırılması ve bilinçli bir toplum oluşturulması, olası felaketlerin önlenmesinde büyük bir fark yaratabilir. Türkiye'nin deprem riski taşıyan bölgeleri hakkında daha fazla bilgi edinmek ve hazırlıklar yapmak, can ve mal kaybını önlemek adına kritik öneme sahiptir.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Son Dakika Haberleri