Ev sahipleri, kiracıdan findeks kredi notu istiyor

Konutta son dakika açıklaması geldi. Gelen açıklamada ev sahipleri, ciddi taleplerde bulunmaya başladı.

Ev sahipleri ciddi taleplerde bulunuyor.

Ev sahipleri, kiraya vereceği evi için arayan kişilerden çok sayıda talepte bulunuyor. Taleplere baktığımızda çok sayıda istek olduğu görülürken ev sahipleri, findeks kredi notuna kadar birçok talepte bulunuyor.

Kefil zaten uzun süredir istenen bir şart. Ev sahipleri, artık ya memur kiracı ya da memur kefil istiyor. En çok dikkat ettikleri konu ise karı koca memur olması durumu. Bu şekilde müşterilere evi hemen kiraya veren ev sahipleri, bu şartları taşımayanlardan ise memur alımı gibi başvuru evrakları istiyor.

Kefil isteyenler, bir değil en az 2 kefil talep edenler, tahliye taahhütnamesini imzalatanlar, çalışma yeri belgesi isteyenler, sigorta geçmişi isteyenler ve daha neler neler...

Kira sözleşmesi imzalarken nelere dikkat edilmesi gerekiyor?

Bu konuda bir açıklama yapan Ümit Yasin Kısa, kira sözleşmesi imzalanmadan önce destek alınması gerektiğini ifade ederek şu bilgileri paylaştı:

"Kişinin, kira sözleşmesini imzalamadan önce bir profesyonelden destek alması, kira sözleşmesini imzaladığı kişi ile ödeme yaptığı kişinin aynı olması en önemli hususlar. Bunların dışında evin durumu, binanın yılı, tapu kaydının olup olmadığı, kentsel dönüşüme girme ihtimalinin olup olmadığı gibi konularda da gerekli araştırmayı yapmak faydalı olacaktır."

Bir diğer açıklamada ise şu uyarılar paylaşıldı:

"Bunların yanında; kiralananda bulunan demirbaşlar, kiralananın durumu, boya vb. işlerden kimin sorumlu olduğu, aidat ve abonelik vb., fesih için özel bir bildirimin belirlenip belirlenmediği gibi hususların kira sözleşmesinde düzenlenmesi uyuşmazlığı azaltacaktır."

Bu duruma tepki gösteren kiracılar, bu şekilde şart aramayan ev sahiplerinin çok az sayıda olması nedeniyle yana yakıla ev arıyor.

Sizin ev sahibiniz sizden ne istedi? Aşağıdaki yorum kısmından yazın.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Son Dakika Haberleri