Esnafın kredi kartı ve pos ile ödeme almasına ilişkin sorunlar çözüldü

Kredi karıt ve pos ile ödemelerde soru işaretleri ortadan kalktı. Gelen son dakika açıklaması ve detaylar yazımızda.

İstanbul Ticaret Odası (İTO) Başkanı Şekib Avdagiç'ten kredi kartı ve pos ile ödeme hakkında açıklama geldi.

İTP Başkanı Avgadiç bir son dakika açıklamasında bulundu. Sosyal medya hesabı üzerinden bir değerlendirmede bulunan Avgadiç, Gelir İdaresi Başkanlığı tarafından yayınlanan Kredi Kartı ve Banka Kartı ile Yapılan Ödemelere İlişkin açıklamaya değindi ve dikkat çeken ifadeler kullandı.

Şirketlerin kredi kartı kullanımı ile ilgili yapılan düzenleme sonrası dün piyasalarda yaşanan sıkıntılı süreçle ilgili oda üyelerinden gelen yoğun ve ısrarlı talepler sonrası bakan Mehmet Şimşek ve Ticaret Bakanı Ömer Bolat görüşmenin olumlu netice verdiğini söyledi.

Bayilik sistemi ile çalışan hırdavat ve elektrik ile telekomünikasyon ve bilişim teknoloji sektörlerinde binlerce üye ve işletme sahibinin endişeli olduğunu, bu sorunun çözüldüğünü söyledi.

"Gelir İdaresi Başkanlığı bugün yaptığı açıklama ile iki önemli konuda tereddüdü ortadan kaldırdı" diyerek açıklamasına başlayan Avgadiç, değerlendirmesinde 2 madde sıraladı.

İlk maddede şu ifadelere yer verildi:

"Mükellefler POS cihazını bayii, alt bayii gibi sözleşmeye istinaden başka iş yerlerine kullandırmaları durumunda cezaya muhatap değiller. Tahsilatlarını yapan mükellefler, 213 sayılı Kanunda yer alan hükümler gereğince belge düzenleme, hasılatları kaydetme ve diğer yükümlülüklerini tam ve zamanında yerine getirmeleri şartıyla POS cihazlarını kullandırabilecekler"

2. maddede ise Avgadiç şunları söyledi:

"Mal ve hizmet alımlarında müşteri ile ödemeyi yapan kart sahibinin farklı kişiler olması da cezaya tabi değil. Yani ödemeyi yapan kart sahibinin kim olduğu değil, işlemin kayıt içinde gerçekleşmesi önemli"

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Son Dakika Haberleri