Ek iş arayanlar dikkat: Günlük maaşla 1000 figüran alımı yapılıyor

Ek iş arayanlara iyi haber geldi. Gelen son dakika bilgilerine göre İŞKUR'dan 1000 figüran alımı yapılacağı görülüyor.

Ek iş arayanlara iyi bir haber geldi: İŞKUR'dan 1000 figüran alımı yapılıyor.

İşçinin de memurun da maaşı bugünlerde yetmiyor. Maaşı giderlerine yetmeyen, yüksek enflasyon karşısında ezilen vatandaşlar ise ek iş kapısını çalıyor. Boş kaldığı zamanlarda, izinli olduğu günlerde farklı bir işte çalışıp ek para kazanmak isteyen vatandaşlar nasıl bir iş yapacaklarını araştırıyor. Bunun için en iyi ilan ise İŞKUR'da yayınlandı.

Türkiye İş Kurumu esube.iskur.gov.tr adresinden yayınlanan duyuruda 1000 figüran alımı yapılacağı bildirildi. İşe alınacak personellerin film ve dizi setlerinde günlük olarak çalıştırılacağı belirtilirken maaş ödemelerinin günlük olarak bankaya yapılacağı belirtildi.

Figüran İşi Nedir, Maaşı Ne Kadar?

Figüranlık, film, dizi ve tiyatro gibi görsel sanatlarda küçük ama önemli rolleri üstlenmek anlamına gelir. Figüranlar, sahnede veya ekranda yer alarak, arka planda kalabalık oluşturan, ortamın gerçekçiliğini artıran kişilerdir. Bu iş, genellikle büyük oyunculuk kariyerlerine adım atmak isteyenler için bir başlangıç noktasıdır. Figüranlar, genellikle ana karakterlerle doğrudan etkileşime girmeyen, küçük roller üstlenirler. Ancak sahnenin atmosferini oluşturmak ve ana hikayeyi desteklemek açısından kritik bir rol oynarlar.

Figüranlık işi, sabır ve esneklik gerektirir. Çekimlerin uzun sürebilmesi ve tekrar eden sahnelerde sürekli aynı performansı sergileme zorunluluğu, bu işi yapanlar için zorluklar oluşturabilir. Figüranlar, genellikle günlük ücret alırlar. Bu ücretler, yapımın bütçesine, çalışılan saatlere ve işin niteliğine göre değişir. Türkiye’de bir figüran, 2024 itibarıyla günlük 750-1500 TL arasında bir ücret alabilir. Bu rakamlar, figüranın deneyimine ve projeye göre farklılık gösterebilir.

Başvuru şartları

İŞKUR'da yayınlanan iş ilanı şu şekilde:

İletişim Ve İfade Yeteneği, Proje Tabanlı Çalışma, Takım Çalışması

Yardımcı oyuncuların boyu ve yüz görselliği önemli değildir.

Maaş açıklaması

İş ilanında maaş kısmı ise şu şekilde:

Tv dizilerinde, reklam filmlerinde, sinema filmlerinde, tanıtım filmlerinde v.b oynayacak boş zamanlarını değerlendirmek veya ek para kazanmak için her yaştan kadın ve erkek yardımcı oyuncular aranıyor.

Setlere gönderdiğimiz yardımcı oyuncular için günlük sigorta yapılır, alacağı ücret günlük bankaya ödenir. Yemek ve ulaşım firmaya aittir

Başvuru

İlana başvurular esube.iskur.gov.tr adresinden iş ilanları kısmından yapılacak. İş ilanı numarası ise "00008493168" olarak açıklandı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Son Dakika Haberleri