Doğum oranının artırılması için doğum izni, kira yardımı ve kreş desteği verilecek

Doğum oranlarının artırılması için bakanlıklar harekete geçti. Hem çalışan hem çalışmayan kadınlara destek verilecek.

Düşen doğum oranlarının artırılması için 4 bakanlık harekete geçti.

Düşen doğum oranları hükümeti harekete geçirirken Cumhurbaşkanı Erdoğan, bunu bir felaket olarak nitelendirdi ve bu konuda gereken adımların atılması gerektiğini söyledi. Erdoğan'ın talimatından sonra 4 bakanlık harekete geçti.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş geçen gün konu ile ilgili bir açıklama yapmış ve konu ile ilgili kapsamlı bir çalışma başlattıklarını söyledi.

Bu sorunun sadece ülkemizde değil tüm dünyada sorun olduğunu söyleyen Bakan Göktaş, konunun ciddiyetinin farkında olduklarını söyledi ve açıklamasında şu ifadeleri kullandı:

"Türkiye hala genç ve dinamik bir nüfusa sahip ancak doğurganlık oranının azalması ileri yıllarda ülkemiz için büyük bir risk. Bakanlık olarak biz de bu konuda yoğun çalışmalar yapıyoruz. Bu konudaki politikalarımızı yeni kurduğumuz Aile ve Nüfus Politikaları Daire Başkanlığı çatısı altında çok yönlü olarak sürdürüyoruz. Dünyanın birçok ülkesinde bu konuda alarm zilleri çalıyor. Bizler de bu Başkanlık altında hem yurt dışı modellerini çalışıyor hem de doğurganlık oranlarındaki düşüşün nedenlerini araştırıyor ve bununla ilgili çalışmaları yapıyoruz."

Sadece çalışana değil, hem çalışan hem çalışmayan kadınlara destek var

Politikaları çok katmanlı şekilde, geniş perspektifte oluşturmaya çalıştıklarını söyleyen Bakan Göktaş, bunun sadece çalışan kadınlarla sınırlandırılmayacağını, tüm kadınları ilgilendiren kapsamlı çalışmalar yapılacağını söyleyerek şu ifadeleri kullandı:

"Bu sadece çalışan kadınları ilgilendiren bir konu değil. Meseleye sadece kadın odaklı bakmıyor, çok daha geniş kapsamlı ele alıyoruz. Toplumun tüm kesimlerini kapsayacak şekilde en ince hassasiyetleri tespit ederek çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Bununla ilgili önemli bir saha çalışması başlatacağız."

4 Bakanlık Çalışıyor

4 Bakanlık konu ile ilgili çalışma yapıyor. Aile Bakanlığı, Çalışma Bakanlığı, Maliye Bakanlığı ve Sağlık Bakanlığı tarafından sürdürülen çalışmalar kapsamında hem çalışan hem çalışmayan kadınlara destekler verileceği öğrenildi.

Çalışan kadınlar için doğum izninin 1 yıla çıkarılması gündemde olurken 2'nci çocuktan sonra ailelere kira yardımı, mama yardımı, kreş ve bakıcı desteği yardımlarının yapılmasının gündemde olduğu öğrenildi.

Konu ile ilgili çalışmaların önümüzdeki günlerde netleşmesi ve meclise gelmesi bekleniyor. Gelişmelerden haberdar olmak için memur 365'i takipte kalın.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Son Dakika Haberleri