İş Bankası genel müdürü bile kiralardan şikayetçi.
Türkiye İş Bankası Genel Müdürü Hakan Aran verdiği bir röportajda dikkat çeken ifadeler kullanırken 2025 yılının faizle bir şeyler alma yılı değil vatandaşların bir şeylerini satıp nakde geçme yılları olacağını söyledi.
Turizm Kongresi kapsamında bulunduğu Antalya’da basın mensuplarının sorularını cevaplayan İş Bankası Müdürü Aran, kira artışlarından dert yakındı ve çalışan maaşlarının yarısından fazlasının kiraya gittiğini söyledi.
Kendisinin de kira mağduru olduğunu söyleyen Aran, kendisinin de kiracı olduğunu söyleyerek, "Ben de kiracıyım, oturduğum evden çıkmak durumunda kaldım. Ev sahibi 12 bin lira olan kirayı 75 bin lira yapmak istemişti. Ben de aynı meblağa bankanın munzam sandığına ait bir evi kiraladım. Çalışanların maaşının yarısı kiraya gidiyor. Kirası arttığı için evden çıkanlar aynı fiyata ev tutmak istediğinde şehrin çok daha uzak bölgelerinde bunu bulabiliyor. İnsanların oturabileceği yerlerde ev sahibi olmaları sağlanmalı" dedi.
Lojman yardımı yapılmalı
"Asgari ücrette uzlaşma şansı yok" diyen Aran, "Bunun kira, eğitim gibi yan haklarla ele alınması ayrıca vergi yüklerinin ferahlatılarak bir çözüm yoluna gidilmesi ile desteklenmesi sağlanabilir" dedi.
Aran sözlerinin devamında iş bankası personellerinin maaşları ile ilgili konuştu ve "İş Bankası olarak enflasyonun üzerinde ücret artışı yaptık. 21 binin üzerinde çalışanımız var. Bilançomuzu zora soktuk ama çalışanımızdan yana tavır aldık. Ayrıca kira problemiyle ilgili Doğu ve Güney Doğu'da lojmanlar kurmak için arsa aldık. Özellikle deprem illeri Malatya, Adıyaman, Kahramanmaraş, İskenderun ve Antakya'dan başladık. Kamusal sorunları, kamusal güç olmadan çözemeyiz. Biz kamuya ilham olmaya çalışıyoruz. Kurumların lojman geleneğine geri dönmesi ücretler konusundaki sıkıntıya nefes aldırabilir" dedi.