KPSS ortaöğretim sınavında 3 yanlış 1 doğruyu var mı 2024

Lise KPSS hakkında son dakika açıklaması geldi ve kaç yanlışın doğruyu götürdüğü belli oldu.

KPSS ortaöğretim sınavında 3 yanlış bir doğruyu varmı?

2024 yılı lise KPSS'ye saatler kala adaylar KPSS'de yanlış cevabın doğru cevabı götürüp götürmediği sorusu araştırılmaya başlandı. Peki lise KPSS'de kaç yanlış bir doğruyu götürüyor? KPSS'de yanlış cevaplar doğru cevabı siler mi? 4 yanlış bir doğruyu götürür mü?

KPSS lise kılavuzunda yanlış cevapların doğruyu götürmesi konusuna şu şekilde yer verildi:

"Sınavda yer alan her test kendi içinde değerlendirmeye tabi tutulacaktır. Her testte, örneğin Genel Yetenek’te, doğru cevap sayısından yanlış cevap sayısının dörtte biri çıkarılarak ham puanlar bulunacak, bu puanların ortalama ve standart sapmaları kullanılarak standart puanlar hesaplanacaktır.

Bir testte, en az 1 ham puanı (net) bulunmayan adaylar bu test için yapılacak hesaplamalara alınmayacaklar ve bu adaylara bu test için standart puan hesaplanmayacaktır. Buna göre bir adayın KPSS puanının hesaplanabilmesi için Genel Yetenek ve Genel Kültür testlerinin her ikisinden de en az 1 ham puanı (1 net) olması gerekmektedir"

Bu açıklamaya göre baktığımızda lise KPSS'de 4 yanlış cevap, 1 doğru cevabı götürüyor. 3 yanlış cevabın bir doğru cevabı götürdüğü iddiası yanlıştır.

Bunu tespit etmek için oldukça basit bir yol var. Eğer bir sınavda sorulan soruların şıkları 4 ise 3 yanlış 1 doğruyu götürür. 3+1= şık sayısı 4 eder.

Eğer soru şık sayısı 5 ise 4 yanlış 1 doğruyu götürür. 4+1 = şık sayısı 5 eder.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Kamu Personel Seçme Sınavı KPSS Haberleri