Yusuf Tekin açıkladı: Okullara temizlik ve güvenlik görevlisi alımı yapılacak

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin yaptığı son dakika açıklamasında okullara temizlik ve güvenlik görevlisi alımı yapılacağı müjdesini verdi. Peki başvuru ne zama?

Okullara temizlik ve güvenlik görevlisi alınacak. İŞKUR başvuru ne zaman?

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin bir son dakika açıklamasında bulundu. Bakan Tekin yaptığı açıklamada yeni bir çalışma başlattıklarını ve başlatılan çalışma kapsamında okullara farklı bir modelde güvenlik ve temizlik görevlisi alımı yapacaklarını söyledi.

Yeni eğitim öğretim yılının başlaması ile birlikte okullarda temizlik ve güvenlik personeli ihtiyacının olduğunu, bunun son günlerde çokça konuşulduğunu söyleyen Bakan Tekin, güvenlik ve temizlik görevlisi alımı için bir düzenleme yapacaklarını söyledi.

Bakan Tekin yaptığı açıklamada, “Hazine ve Maliye Bakanı’mızla konuştum. Çalışma Bakanı’mızla da konuştum. Tekrar duyuruya çıkacaklar. Eğer başvuru olursa 120 bin kişi bizim için yeterli olur. Geçen sene verilenin iki katı kadar. Biz, bu konuda Millî Eğitim’e özgü yeni bir model üzerinde çalışıyoruz” ifadelerini kullandı.

Bakan Tekin'in bu açıklamasına baktığımızda yeni bir düzenleme yapılacağı ve okullarda temizlik ile güvenlik personeli eksiğinin tamamlanması için daha kalıcı bir sisteme geçileceği görülüyor.

Okullara temizlik ve güvenlik görevlisi alımı başvurusu ne zaman 2025

Bakan Tekin başvuru tarihi ile ilgili bir açıklama yapmadı. Ancak bakanlıklarla görüşme yapıldığı ve görüşme kapsamında düzenlemenin kısa sürede tamamlanması ve okullara güvenlik görevlisi ile eksik kalan yerlere personel alımı yapılması bekleniyor.

Okullara temizlik ve güvenlik görevlisi alımında yeni başvuruların başlaması bekleniyor. Başvurular başladığında haberdar olmak için memur365'i takipte kalın.

Siz hangi şehre personel alımı bekliyorsunuz? Aşağıdaki yorum kısmından yazın.

Yorum Yap
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar (42)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

Kamu Personel Alımı Haberleri