KYK yurtlarına KPSS'siz 25.000 temizlik görevlisi alımı başvurusu başladı: İŞKUR iup 2024

İşgücü uyum programı kapsamında kamuya işçi alımı yapılacağı açıklandı. KYK yurtlarına yapılacak işçi alımının başvuru bilgileri yazımızda.

KYK yurtlarına KPSS'siz 25 bin temizlik görevlisi alımı başvurusu başladı.

Gençlik ve Spor Bakanlığı Yükseköğrenim Kredi Yurtlar Kurumu tarafından yayınlanan son dakika açıklamasında KYK yurtlarında çalıştırmak üzere temizlik görevlisi alımı yapılacağına yer verildi. Farklı illerde bulunan KYK yurtlarının temizlik, bakım ve üzeninden sorumlu olacak personeller için başvurular bugünden itibaren alınmaya başlandı.

İşgücü uyum programı kapsamında yapılacak işçi alımına baktığımızda şimdilik 4 ilde başvuruların başladığı, yakın zamanda diğer iller için de başvuruların alınacağı görülüyor.

Başvuru şartları nedir?

"Özel politika gerektiren gruplar başta olmak üzere işsizlerin işgücü piyasasına geçişini sağlayacak bilgi, beceri, çalışma alışkanlığı ve disiplinini kazandırmak üzere Türkiye İş Kurumu tarafından aktif işgücü hizmetleri kapsamında kamu kurum ve kuruluşları ile iş birliği yapılarak düzenlenen programlardır" ifadeleri ile yayınlanan işgücü uyum programında başvuru şartları şu şekilde olacak:

a) Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak,

b) Kuruma kayıtlı olmak,

c) 18 yaşını tamamlamış olmak,

ç) Yaşlılık veya malullük aylığı almamak,

d) Program talep tarihinden önceki bir yıl içerisinde ve programın fiilen başlayacağı tarihe kadar yüklenicinin veya bağlı, ilgili, ilişkili ve yan kuruluşlarının çalışanı olmamak,

e) Başvuru tarihinden önceki son bir aylık sürede 5510 sayılı Kanunun 4 üncü maddesi kapsamında sigortalı olarak bildirilmemiş olmak veya sigortalı sayılmamak,

f) Başvuru tarihi itibarıyla 5510 sayılı Kanunun 5 inci maddesi kapsamında sigortalı olarak bildirilmemiş olmak veya sigortalı sayılmamak,

g) Hane gelir şartını sağlamak,

ğ) Kurum tarafından sunulan aktif işgücü veya işsizlik sigortası programlarının yararlanıcısı olmamak,

Hangi illere işçi alımı yapılacak?

İŞKUR iup başvuru kısmından yayınlanan duyuruda aşağıdaki illere alım yapılacağı görülüyor:

Karabük
Sinop
Hatay
Konya

Siz hangi ilde başvuru bekliyorsunuz? Aşağıdaki yorum kısmından yazın.

Diğer iller için alım ne zaman?

Bu illerin dışında diğer iller için personel alımı yapılacak. Diğer iller için ilanlar bu hafta ve en geç gelecek hafta yayınlanacak. Diğer iller için duyuru geldiğinde paylaşacağız. Haberdar olmak için takipte kalın.

Başvuru nasıl yapılacak?

Başvurular aşağıdaki videoda belirtildiği gibi İŞKUR sayfasından yapılacak.

Yorum Yap
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar (3)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

Kamu Personel Alımı Haberleri