57 bin TYP işçi alımı yapılacak

TYP işçi alımı hakkında son dakika açıklaması geldi ve 57 bin TYP işçi alımı yapılacağı görüldü. İşte başvuru bilgileri.

57 bin TYP işçi alımı yapılacak.

Toplum Yararına Çalışma Programı kapsamında kamu kurum ve kuruluşlarına yeni dönem personel alımları hakkında açıklama geldi. AK Partili Fatma Öncü yaptığı açıklamada 2024 yılı TYP personel alımları kapsamında 57 bin alım için 6 milyar 912 milyon liralık bir kaynak ayırdıklarını söyledi.

Öncü yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı:

"Engelli kardeşlerimizin eşit vatandaşlar olarak potansiyellerini gerçekleştirebilecekleri bir
toplum vizyonuyla, bugün itibarıyla 309 özel bakım merkezi ve 101 devlet bakım merkeziyle toplamda 309 bin vatandaşımıza bakım ve rehabilitasyon hizmeti veriyoruz. 2010 yılından bu yana sosyal yardımlaşma ve dayanışma vakıflarımız aracılığıyla uyguladığımız yaşlılara ve engellilere yönelik Evde Bakım ve Kişisel Bakım Proje’mizden bugün itibarıyla 126 bin vatandaşımızın yararlanmasını sağlıyoruz. Elbette ki burada zaman çok kısıtlı olduğu için yirmi yıllık, yirmi iki yıllık değişim sürecini birkaç dakikaya sıkıştırmak zor bir şey ama değerli milletvekili arkadaşlarım, burayı çok dikkatle dinlemenizi istiyorum. Sosyal yardımlar veya sosyal politikalarda yapmış olduğumuz başarı hikâyesi aslında biraz da burada ben. Engelli bir kadın milletvekili olarak şu an sizlere hitap edebiliyorsam aslında bu yaptığımız en önemli başarı hikâyelerinden bir tanesidir engelliler konusu ve diğer konularla ilgili olmak üzere. Önergeye dayalı olarak Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığımız nakdî ücret desteği kapsamında 81 bin vatandaşımıza yaklaşık 695 milyon lira ödenek ayırmış, deprem bölgesinde uygulamaya konulan Toplum Yararına Program kapsamında 57 bin kişiye 6 milyar 912 milyon lira ödenek tahsis edilmiştir."

TYP kapsamında yapılacak personel alımları yakın zamanda yayınlanacak ve personel alımı İŞKUR esube.iskur.gov.tr adresi üzerinden alınacak.

TYP işçilerine kadro gelecek mi?

TYP kapsamında kamuya yapılan işçi alımında adaylar geçici olarak istihdam ediliyor. Söz konusu personel alımlarında süre sona erince işçiler işsiz kalır ve kıdem tazminatı da almazlar. AK Parti'den gelen bu açıklamaya baktığımızda TYP işçilerine kadro düzenlemesinin gelmeyeceği, TYP kapsamında işçilerin kamuda geçici olarak istihdam edilmeye devam edileceği görülüyor.

Sizce TYP kapsamında alınan işçilere kadro gelmeli mi? Aşağıdaki yorum kısmından yazın.

Yorum Yap
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar (2)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

Kamu Personel Alımı Haberleri