Kamuya memur alımında torpil var mı? Bakan Tekin 'Yok' dedi

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin'den kamuya memur alımında torpil var mı? sorusuna cevap geldi.

Kamuya memur alımında torpil var mı? Bakan Tekin açıkladı.

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, kamuya personel alımında torpil var mı yok mu sorusuna cevap verdi ve kamuya personel alımlarının detaylarına değindi.

Habertürk ekranlarına konuk olan ve Mehmet Akif Ersoy'un sorularını cevaplayan Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, "Torpiliniz yoksa iş bulamazsınız. Buna ne diyorsunuz?" sorusuna cevap verdi.

Bakan Tekin kamuya memur öğretmen alımında torpil olmadığını, buna en yakınındaki kişinin bile tenezzül etmesi durumunda gereğini yapacağını söyleyerek şu ifadeleri kullandı:

"Burada biz başta çok anlattığımız için. Sınav döneminde ne siyasetçilerden, ne tanıdığımızdan bize hiçbir isim gelmedi. Biz de hiçbir ismi komisyonlarla paylaşmadık. Böyle bir işe giren kim olursa olsun ona tenezzül dahi ederse ben gereğini yapacağım. Burada bir adaletsizlik yok, olmadı.

Aday salondan çıkar çıkmaz jüri üyeleri notlarını vermiş olacak ve adayın elektronik ekranı kapanacak değiştirilemeyecek. Bana bu konuda biri gelsin desin ki sayın Bakanım şu tedbiri alın rahat edeceğim desin alırız. Gerçekten bu anlamda sağlıklı bir mülakat süreci yürüdü"

20 bin atamada son durum nedir? Atama sonuçları ne zaman açıklanacak?

Kamuya 20 bin öğretmen alımında danıştay kararının beklendiğini, henüz Danıştay'ın bu konuda bir kararı olmadığını söyleyen Bakan Tekin, kararın gelmesi ile birlikte öğretmen alımında mülakat sonuçlarının açıklanacağını ve öğretmen atama sürecinin sonlandırılacağını söyledi.

Bakan, kararın gelmesi sonrası sonuçların açıklanacağını söyledi.

Bir daha mı mülakat yapılacak?

Eğer Danıştay davayı kabul ederse yüzde 100 mülakat puanı ile atama yapılacak. Eğer dava kabul edilmezse yüzde 50 KPSS, yüzde 50 mülakat puanına göre atama yapılacak. Yeniden mülakat yapılmayacak.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Kamu Haberleri Haberleri