Kamuya EPKSS ile engelli memur alımı: 12 bin personel alımı unutuldu

EKPSS ile engelli personel alımı hakkında son dakika açıklaması geldi ve 12 bin alımın unutulduğuna yer verildi.

EKPSS ile 12 bin memur alımı meclis gündeminde.

TBMM'de bugün gündem engelli memur alımları oldu. Engelli vatandaşların kamuda istihdamı için gelen son dakika açıklamasında 2022 yılında verilen 12 bin engelli memur alımı sözünün tutulmadığı, bu konuda gereken adımların atılması gerektiğine yer verildi.

Uşak Milletvekili Ali Karaoba yaptığı son dakika açıklamasında kamu kurum ve kuruluşları bünyesine engelli kamu personel alımı yapılması gerektiğini söylerken 6 Şubat depremleri sonrası engelli vatandaş sayısında artış olduğunu, engelli vatandaşlarımızın mağdur edilmemesi için alımların artırılması ve kamuda daha fazla engelli istihdamının sağlanması gerektiğini söyledi.

TBMM'de konuşan Karaoba, engelli kamu personeli alımı ile ilgili şu ifadeleri kullandı:

"On binlerce canımızı yitirdiğimiz, ülkemizi derinden etkileyen 6 Şubat 2023 depreminden sonra Engelli Kamu Personeli Seçme Sınavı’na giren vatandaşlarımızın sayısında büyük bir artış olmuştur. Partili Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan 17 Şubat 2022'de 12 bin yeni engelli memur alımının yapılacağını söylemiş olmasına ve deprem sonrasında engelli vatandaşlarımızın sayısının artmış olmasına rağmen bu konuda bir adım atılmamıştır. Engelli vatandaşlarımızla Mecliste birkaç kez buluştuk, hak etmedikleri bir talepleri yok. İki yıl önce Cumhurbaşkanı tarafından verilen sözlerin tutulmasını, kamuda engelli kotasının yüzde 6’ya yükseltilmesini bekliyorlar. Engelli vatandaşlarımızın sesini duyun. EKPSS biran önce düzenli bir takvimle gerçekleşmeli, kotanın yükseltilmesi ve alımların yapılması gerekmektedir. Engelli vatandaşlarımız hakkını alacak, hakkını alacak!"

Engelli kamu personeli alımı ilanlarından haberdar olmak için memur365'i takipte kalın.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Kamu Haberleri Haberleri