Çalışma saatlerine düzenleme, meclise sunuldu.

Çalışma saatleriyle ilgili düzenleme, meclise sunuldu. İşte haberin detayları...

Türkiye'de milyonlarca çalışanın beklediği, mesai saatleri düzenlemesi teklifi Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne sunuldu. Gelen bu teklif ile Türkiye'de mesai saatlerinin tekrar düzenlenmesi talep edildi. Bu teklif kabul edilirse eğer, Türkiye'de mesai çalışma saatleri düşecek.

Ankara Milletvekili Umut Akdoğan, tarafından meclise sunulan 4857 Sayılı İş Kanununda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun Teklifi; büyük ses getirdi. Milyonlarca çalışanı etkileyecek olan bu teklif kapsamında, işçilerin haftalık çalışma saatlerinin düşürülmesi ile işçilere ödenen fazla çalışma ücretlerinin ve yıllık ücretli izin hakkının artırılması istendi. Bu düzenlemenin hayat geçmesiyle birlikte, Türkiye'de haftalık çalışma saati 35 saate düşecek.

Kanun Teklifi ise Şöyle;

MADDE 1 - 22/5/20023 tarihli ve 4857 sayılı İş Kanununun 41 inci maddesinin 1 inci fıkrasının 2 nci ve 3 üncü cümleleri ile 3 üncü fıkrasının 1 inci cümlesinde geçen "kırkbeş" ibareleri "otuzyedibuçuk" ve 8 inci fıkrasında geçen "ikiyüzyetmiş" ibaresi "doksan" olarak değiştirilmiştir.

MADDE 2 - 4857 sayılı Kanunun 53 üncü maddesinin 4üncü fıkrasının (a) bendinde geçen "ondört" ibaresi "yirmi", (b) bendinde geçen "yirmi" ibaresi "yirmibeş", (c) bendinde geçen "yirmialtı" ibaresi "otuz" olarak, son cümlesinde geçen "dörder" ibaresi "beşer" olarak ve 5inci fıkrasında geçen "yirmi" ibaresi "yirmibeş" olarak değiştirilmiştir.

MADDE 3 - 4857 sayılı Kanunun 63 üncü maddesi 1 inci fıkrasımn linçi cümlesinde geçen "kırkbeş" ibaresi "otuzyedibuçuk" olarak, 2 nci cümlesinde geçen "yedibuçuk" ibaresi, "yedi" olarak, "otuzyedibuçuk" ibaresi "otuzbeş" olarak değiştirilmiştir.

MADDE 4 - Bu Kanun yayımı tarihinde yürürlüğe girer.

MADDE 5 - Bu Kanun hükümlerini Cumhurbaşkanı yürütür.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Kamu Haberleri Haberleri