Asgari ücrete zam, Aralık ayında yapılacak

Asgari ücrete zam, Aralık ayında yapılacak. Bu sene herhangi bir zam planlanmıyor. İşte beklenen zam oranı.

Asgari ücrete zam yapılacak iddiaları yeniden gündem oldu ama...

Temmuz ayının gelmesi ile birlikte asgari ücrete zam yapılacak iddiaları, asgari ücrete zam yapılmalı açıklamaları havada uçmaya başlamıştı.

Zam iddialarına noktayı ise Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan nokta koymuştu. 2 hafta önce AK Parti'nin grup toplantısından önce basın mensuplarına konuşan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Işıkhan, asgari ücrete ve emeklilere ek bir zam yapılmayacağını söylemişti.

Bu açıklama sonrası ilk gelişme geçen gün yaşandı ve zam yapılmayacak denilen emeklilere ek 2 bin 500 liralık bir zam yapılarak en düşük emekli maaşı 12 bin 500 liraya çıkarıldı.

Yapılan bu zamdan sonra emeklilere ek zam yapılmayacaktı yapıldı peki asgari ücrete zam yapılacak mı sorusu akıllara takıldı.

Kulisler bu konuda asgari ücrete zam yapılabilir iddialarını gündeme getirirken memur 365 olarak edindiğimiz son dakika bilgilerine göre asgari ücrete Aralık ayına kadar bir zam planlanmıyor.

Zam ne zaman?

Asgari ücrete zam, Aralık ayında gelecek. Aralık ayında toplanacak asgari ücret tespit komisyonu, 1 Ocak 2025 ile 31 Aralık 2025 arasında geçerli olacak asgari ücreti tespit edecek.

Yıl sonu enflasyon beklentisi yüzde 38-40 civarında. Bu enflasyona ve gelecek sene beklenen yüzde 25'li rakamlara göre zam yapılması, asgari ücretin 24-25 bin lira civarına çıkarılması bekleniyor. Sizce ne kadar olmalı? Aşağıdaki yorum kısmından yazın.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Kamu Haberleri Haberleri