Üç Çocuğu Olan Ailelere Asgari Ücret Desteği Geliyor!

Hükümet, azalan doğum oranlarına karşılık yeni düzenlemeleri hayata geçirmeyi planlıyor. Bu düzenlemelerden biri ise asgari ücret. İşte haberin detayları...

Türkiye'de nüfusun düşmesiyle birlikte hükümet cephesinden yeni hamleler gelmeye başlıyor. Doğum oranlarını artırmak için yeni teşvikler, yeni hedefler belirlenmeye başlandı. Bu teşviklerden bir yenisi ise asgari ücret. 3 çocuk yapan ailelere; devlet, asgari ücret vermeyi planlıyor.

Doğum oranlarının düşmesiyle birlikte Ak Parti tarafı, düzenlediği MYK toplantısında bu konuda neler yapılabileceğini ele aldı. Ödenen doğum ücretinde düzenleme yapılırken, bir yeni karar olan 3 çocuk sahibi ailelere asgari ücret verilmesi planlanıyor. Tüp bebek tedavisinde ise yaş sınırı 45'e yükseltilecek.

Doğum oranları düştü, hükümet harekete geçti!

Türkiye'de 1965 yılında doğurganlık hızı 7'ydi. Bu hız 2023 yılı verilerine göre 1.51'e düştü. Bu düşüş, hükümet tarafını harekete geçirdi. Ak Parti hükümeti, doğurganlık hızını artırmak için çalışmalarına devam ediyor.

Geçtiğimiz gün düzenlenen MYK toplantısında AK Parti Kadın Kolları Başkanı Ayşe Keşir, Türkiye'nin nüfus dinamikleri ve doğurganlık haritası üzerindeki sunumunu gerçekleştirdi. Türkiye Gazetesi'nde yer alan habere göre, doğum hızını artırmaya yönelik alınacak kararlar sıralandı.

Bu kararlar ise şöyle;

  1. Tüp bebek tedavisindeki yaş 40'tan 45'e yükseltilecek.
  2. Devlet hastanelerinde doğum yapma cazip hale getirilecek.
  3. Doğumun ekonomik ve psikolojik yükü düşürülecek.
  4. 3 ve üstü çocuğu olan ailelere kademeli olarak asgari ücret verilecek.
  5. 2 yıl boyunca bez ve mama yardımı yapılacak.

2 ve üstü çocuğu olan ailelere ise araba ve konut satın alımı başta olmak üzere vergi indirimleri gelmesi ve uygun faizli kredi verilmesi bekleniyor.

Çocuk Başı Ödenen Ücret Artırılacak

Günümüzde çocuk başına ödenen ücretler; birinci çocuğa 300, ikinci çocuğa 400 ve üçüncü çocuğa ise 600 TL olarak ödeniyor. Gelecek olan bu düzenleme ile bu ücretlerin de artırılması bekleniyor.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Haber Haberleri