Son Dakika: Tüm Dünyada Sistemler Çöktü!

Gelen son dakika bilgisine göre, tüm dünyada sistemler çöktü. Peki dünyada sistemler neden çöktü? İşte haberin detayları...

Son Dakika: Dünya genelinde sistem çöktü.

Gelen son dakika haberine göre, dünya genelinde bir yazılım sorunu birçok sektörü etkiledi. Bu sektörlerin başında: havalimanları, bankalar ve hastaneler geliyor. Çıkan bu sorunun ana kaynağı ise henüz bilinmiyor. Fakat yapılan tahminlere göre bu sorun, Microsoft'un Azure bulut bilişim platformunu etkileyen bir teknik arızadan kaynaklandığı düşünülüyor. Havalimanlarında Check-in ve bagaj teslim işlemleri gibi birçok işlem aksadı. Bazı uçuşlar ise iptal edilecek veya ertelenecek.

Bankalarda ise ATM'ler ve mobil bankacılık kullanılamıyor.

Hastanelerde ise hastaların, elektronik ortamdaki kayıtlarına erişim sağlanamıyor.

"SKY NEWS BU SABAH CANLI YAYIN YAPAMADI"

İngiltere'nin en büyük televizyon kanallarından biri olan SKY NEWS, bugün itibariyle yayın yapamadı. Konuyla ilgili açıklama yapan SKY NEWS, izleyicilerinden özür diledi.

"UÇUŞLAR GELİYOR GİDİYOR AMA GECİKMELER OLABİLİR"

Avustralya'nın başkenti olan Sydney'de havalimanı sistemleri çöktü. Konuyla ilgili havalimanı sözcüsü şunları söyledi:

"Uçuşlar geliyor ve gidiyor ancak akşam boyunca bazı gecikmeler olabilir" dedi. İngiltere'nin sağlık rezervasyon sistemi sosyal medyada açıklama yapan sağlık yetkililerine göre şu an "çevrimdışı".

THY: SORUNUN GİDERİLMESİ İÇİN GEREKLİ AKSİYONLAR ALINIYOR

Türk Hava Yolları'nda da birçok sorun yaşanıyor. THY Basın Müşaviri Yahya Üstün konuyla ilgili şunları söyledi:

"Değerli yolcularımız, dünyada havacılık da dahil farklı sektörden birçok şirketi etkileyen yazılım kaynaklı bir problem yaşandığı tespit edilmiştir. Kısmi olarak etkilenen operasyonlarımızdaki bu sorunun giderilmesi için gerekli aksiyonlar alınmaktadır. Operasyonlarımız kademeli olarak normal seyrine dönmektedir. Yaşanan aksaklıktan dolayı siz değerli misafirlerimizden özür dileriz." ifadelerini kullandı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Haber Haberleri