MTV İkinci Taksit Ödemesinde Bugün Son Gün!

Araç sahiplerini ilgilendiren haber geldi. MTV ikinci taksit ödemelerinde bugün son gün. Peki ödeme nasıl yapılır? Banka kampanyaları nedir? Ödeme yapmayana ne olacak? İşte haberin detayları...

Motorlu Taşıtlar Vergisi'nin ikinci taksit ödemesinde bugün son gün. Araç sahiplerinin bugün bitmeden, Motorlu Taşıtlar Vergisi'nin ikinci taksit ödemesini yapmaları gerekiyor.

MTV Ödemelerinde Banka Kampanyaları

Bankalar, Motorlu Taşıtlar Vergisi'nin ikinci ödemesine taksit kampanyalarını duyurmaya devam ediyor. İş Bankası, Garanti Bankası, TEB ve Ziraat Bankası gibi birçok banka, MTV ödemelerini 3 ile 5 taksit arası taksitlendirebiliyor.

Ödeme Yapmayan Kişilere Ne Olacak?

Bugün itibariyle Motorlu Taşıtlar Vergisi ödemesini gerçekleştirmeyen vatandaşlara, aylık 4,5 oranında bir faiz uygulanacak. Yine ödeme yapmayan vatandaşlara ise son çare olarak Vergi Dairesi tarafından e-haciz işlemleri başlatılacak.

MTV ödemesini yapmayan kişiler, araçlarını TUVTÜRK muayenesinden geçiremeyecek. Muayene olacak olan araçların, muayaneden önce tüm vergi borçlarının ödenmesi gerekiyor.

MTV Ödemeleri Nasıl Yapılır?

Ödeme yapmak isteyen vatandaşlar, Dijital Vergi Dairesinden (dijital.gib.gov.tr) veya mobil uygulamasından ödeme yapabiliyorlar. Ayrıca anlaşmalı bankalar üzerinden de ödeme yapılabiliyor.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Haber Haberleri