İnstagram'a girmek için VPN kullananlar dikkat! Kredi kartı bilgileriniz çalınabilir!

İnstagram'ı kullanmak için VPN kullananlar dikkat! Uzman isimden önemli açıklamalar geldi! İşte haberin detayları...

Türkiye'de hükümetin aldığı kararla birlikte, en popüler sosyal medya uygulamalarından biri olan İnstagram, erişime kapatılmıştı. Erişime kapatılan İnstagram'ı kullanmaya devam etmek isteyen vatandaşlar, farklı çözüm yollarını kullanmaya devam ediyor. Bunlardan en popüler olanı ise VPN uygulamaları.

VPN uygulamalarını kullanan vatandaşlar, yeni bir tehlikeyle karşı karşıya geldi. Bazı kullanıcıların verilerinin çalındığı iddia edildi. Konuyla ilgili açıklama yapan uzman isim Doç Dr. Ahmet Ali Süzen, önemli uyarılarda bulundu.

İşte Doç Dr. Ahmet Ali Süzen'in açıklamaları:

Süzen, "Cep telefonlarına veya tabletlere, bilgisayarlarına VPN adı altındaki yazılımları kuruyorlar ve gitmek istedikleri, şu anki konu gündemimiz Instagram'a Avrupa ülkesinden veya farklı bir kıtadaki ülke üzerinden giriş yaparak bu uygulamayı kullanıyorlar. Bu uygulamalar ya da VPN uygulamalarının genellikle çalışma prensibi öncelikle bilgisayarımızdan, telefonumuzdan, tabletimizden farklı bir ülkedeki bilgisayara veya sunucuya bağlanıyoruz. Onun üzerinden Instagram'a girdiğimiz için aslında yaptığımız tüm işlemler kaydedilebiliyor ve izlenebiliyor" dedi.

Doç. Dr. Süzen, bilinmeyen kaynaklardan indirilen VPN uygulamalarının güvenli olmadığını belirterek, "Bilinmeyen bir kaynaktan, bilinmeyen bir sunucu üzerinden yaptığımız tüm işlemler izlenebilir ve kayıt altına alınabilir. Bu noktada VPN'lerin temel mantığında yasaklı bir sayfaya gitmek varsa, burada güvenlikten çok fazla söz edemeyiz." diye konuştu.

Kredi Kartı Bilgileriniz Çalınabilir!

Ayrıca yine VPN uygulamalarının ülke bazlı olarak lisanslı ve lisanssız şekilde veya kullanıcıların kayıtlı kullanımına bağlı şekilde de değiştiğini söyleyen Süzen şöyle devam etti:

"Özellikle cep telefonu gibi günlük hayatta çok hassas işlemleri yaptığımız donanımlar üzerinde kurduğumuz VPN uygulamaları bazen lisanssız, bazen kaynağının nerede olduğu belirsiz uygulamaysa cep telefonu içerisindeki parolalarımız, kredi kartı bilgilerimiz, hassas bilgilerimize kolay şekilde erişilebiliyor. Bu noktada da aslında ikinci güvensiz kılan kısım da tamamıyla telefonu veya tableti kontrol altına alabilmesidir"

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Haber Haberleri