10. Yargı Paketi gecikecek

9. Yargı Paketinin ertelenmesi, 10. Yargı Paketini de etkileyecek ve paket, beklentilerden daha geç meclise gelecek.

10. Yargı Paketi de aksayacak.

TBMM'nin geçen haftaki gündemi 9. yargı paketiydi. TBMM Adalet Komisyonu'na gelen düzenleme burada tek seferde geçti ve TBMM Genel Kurulu'na sevk edildi. Meclis genel kuruluna sevk edilen düzenlemenin görüşülmesine kısa süre kala moral bozan bir açıklama geldi.

Her sene Temmuz ortasında tatile giren meclis, gündeme gelen vergi paketi nedeniyle tatilini erteledi. Temmuz sonuna kadar çalışacak meclis, vergi paketini görüşecek ve düzenlemeyi hayata geçirdikten sonra tatile girecek.

Tatil 1 Ağustos'ta başlayacak

Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde vekiller 1 Ağustos 2024 tarihinden itibaren tatile girecek ve 2 aylık tatil süreci başlayacak.

2 aylık tatilden sonra 1 Ekim tarihinde düzenlenecek resepsiyon ile meclis genel kurulu çalışmalarına yeniden başlayacak ve yeni yasama yılı başlamış olacak.

9. Yargı Paketi ertelendi

Adalet Komisyonu'ndan geçen 9. Yargı Paketi Meclis genel kuruluna sevk edilirken mecliste tatilin yaklaştığı ve 9. Yargı Paketi görüşmelerinin yeni yasama yılına kaldığı bildirildi.

1 Ekim tarihinde açılacak mecliste ilk gündem yargı paketi ve öğretmenlik meslek kanunu düzenlemesi olacak.

10. Yargı Paketi gecikecek

TBMM'de 9. yargı paketinin yeni yasama yılına kalması nedeniyle bu paketten sonra denetimli serbestlik ve infaz düzenlemelerini içeren 10. Yargı Paketinin daha da gecikmesi bekleniyor.

Yeni yasama yılında 9. Yargı Paketinden sonra 10. Yargı Paketi çalışmaları başlayacak. En geç Aralık ayında gündeme gelmesi beklenen 10. yargı paketinin son gelişme sonrası 2025'e kaldığı görülüyor.

Düzenlemeden haberdar olmak için memur365'i takipte kalın.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Haber Haberleri