Staj ve çıraklık için meclise gelen kanun teklifi

Son dakika haberi: Staj ve çıraklık mağdurları hakkında meclise gelen kanun teklifinin detayları yazımızın devamında.

Son dakika haberler: Staj ve çıraklık düzenlemesi için kanun teklifi.

Türkiye Gazetesi Yazarı ve Sosyal Güvenlik Uzmanı İsa Karakaş bugün bir yazı kaleme aldı. Karakaş kaleme aldığı yazısında staj düzenlemesi hakkında son bilgilere yer verirken bir düzenlemenin meclise geleceğini söyledi.

Staj ve çıraklık mağdurları düzenlemesinin uzun süredir gündemde olan bir tartışma olduğu biliniyordu. Sosyal medya üzerinde sık sık bu konu gündeme gelirken yüz binlerce mağdur vatandaş, staj ve çıraklık mağdurları düzenlemesinin gelmesi gerektiğini söyledi. Bu konuda bir son dakika haberi geldi. Gelen haber stajyerleri sevindirdi.

İsa Karakaş bugün kaleme aldığı yazısında meclise yeni bir düzenlemenin geldiğini söyledi. Karakaş açıklamasında meclise gelen 31/5/2006 tarihli ve 5510 sayılı Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanununda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanunda stajyerler için düzenleme yapılmasının amaçlandığına yer verildi.

Bilindiği üzere stajyer olanlar, bunu masa başı işlerde yaptıklarında emeklilik öncesi bu anları borçlanabiliyor.

Söz konusu teklife baktığımızda staj ve çıraklık döneminde çalışılan sürelerin sigorta başlangıcı sayılmaması, çalışanların emeklilik haklarından mahrum kalmasına neden olduğuna, bu durumun ciddi hak kayıplarına neden olduğu bildirildi.

Bunun eşitsizlik oluşturduğu bildirilirken çıraklık ya da staj yapan kişilerin aynı sürede daha az prim günü kazanmakta ve daha geç emekli olabildiğine dikkatler çekildi.

Bu mağduriyetlere yer verilen kanun teklifinde staj ve çıraklıkta geçen sürelerin sigortalılıktan sayılması ve emeklilikte staj ve çıraklara ayrıcalık sağlanması gerektiğine yer verildi.

Kanun teklifi ne zaman gündeme gelecek?

Kanun teklifi Ekim ayında meclis tatilden çıktıktan sonra gündeme alınacak. Düzenlemeden haberdar olmak için memur365'i takipte kalın.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Emekliler Haberleri