Son dakika: Emeklilik yaşı yükseliyor

Emeklilik yaşı yükseliyor. AK Parti'den gelen son açıklama, yaşın daha da yükseltileceğini gösteriyor.

AK Parti mesajı verdi: Emeklilik yaşı yükseliyor.

AK Parti'nin emeklilik düzenlemesi hakkında yaptığı açıklama kafaları karıştırdı. Ancak netleşen bir durum var. Emeklilik yaşı artıyor.

AK Parti Grup Başkanı Abdullah Güler yaptığı son dakika açıklamasında emeklilik yaşının artacağı mesajını verdi.

Gelişmiş ülkeleri incelediklerini açıklayan AK Partili Güler, Avrupa'nın gelişmiş ülkelerinde bizim ülkemizde olduğu gibi 40'lı 50'li yaşlarda emekliliğin olmadığını, birçok ülkede 65 olduğunu, 67 ve hatta 70 olan ülkeler olduğunu söyledi.

Güler yaptığı açıklamada bu durumun sürdürülebilirlik açısından önemli olduğunu, dünya ortalamasına bakıldığında 3 ila 4 çalışana bir emekli olduğunu, ülkemizde bu rakamın 2 bile olmadığını, daha düşük olduğunu söyledi.

Güler 32 milyon çalışan 16 milyondan fazla emekli olduğunu söyledi ve "Şu an ülkemize baktığımızda halihazırda yaklaşık 32 milyon çalışan ve 16 milyon 100 civarında emekli olduğunu görüyoruz. Yani 2 çalışana 1 emekli olduğunu görüyoruz. Bizim bu manada mutlaka hem prim miktarını ve yaşı hem de ödenen süreyi esas alacak şekilde daha adil, daha dengeli ve sürdürülebilir mahiyette bir emeklilik sistemini inşa etmemiz lazım. Vatandaşlarımızın da seçmiş oldukları tercih noktasında ona göre bir emekli maaşına kavuşması lazım" dedi.

Güler açıklamasında emeklilik düzenlemesinde gelişmiş ülkeleri ele alacaklarını, düzenlemeleri buna göre yapacaklarını söyledi.

Buna göre baktığımızda emeklilik yaşının kaldırılmasının gündemde olduğu, emeklilik sisteminde sil baştan yapılacak düzenlemede yaşın daha da yükseltileceği görülüyor.

Sizce emeklilik yaşı kaç olmalı? Aşağıdaki yorum kısmından yazın.

Emeklilik düzenlemesi ne zaman gelecek?

Emeklilik düzenlemesinin 2025 yılında gündeme gelmesi bekleniyor. 1 Ekim tarihinde meclis açıldıktan sonra konu meclis gündemine gelecek ve hükümetin bu konuda çalışma başlatması bekleniyor. Çalışmaların kısa sürede değil, en az 2025 civarında nihayete erdirmesi bekleniyor.

Emeklilik yaşı kaç olacak?

Emeklilik yaşı ile ilgili Güler, "Avrupa'da emeklilik yaşı 65'tir, 67'dir. Kimi ülkelerde de 70 yaşına kadar emeklilik yaş durumu vardır" ifadelerini kullandı.

Bu açıklamaya göre baktığımızda emeklilik yaşının 65'in üzerine çıkarılabileceği görülüyor. Sizce emeklilik yaşı kaç olmalı? Aşağıdaki yorum kısmından yazın.

Yorum Yap
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar (8)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

Emekliler Haberleri