yumurta fiyatlarına zam geldi

Sofraların vazgeçilmez besin kaynağı olan yumurtaya zam geldi! İşte gelen zam ve haberin detayları...

Türkiye'de kahvaltıların vazgeçilmez yiyeceklerinden biri olan yumurtaya zam geldi. Arz talep dengesizliği bu sefer de yumurta fiyatlarını vurdu. Bunun beraberinde tavukların da kesime gönderilmesiyle yumurta fiyatlarına zam kaçınılmaz oldu. Piyasalardan alınan bilgilere göre, yumurta başı ortalama 35 kuruş zam geldi.

Türkiye'nin en büyük yumurta yetiştirme merkezleri olan Afyon ve Kayseri'den gelen bilgilere göre; yumurta fiyatları 35 kuruş arttı. Geçen hafta Afyon Başmakçı da tanesi 2,75 TL olan duble yumurta 3,10 TL’ye çıkarken kılavuz yumurtanın tanesi de 1,55 TL’den 1,90 TL’ye çıktı. Kayseri de tanesi 2,66 TL olan duble yumurta 3,01 TL’ye, 1,70 TL olan kılavuz yumurta da 2,05 TL’ye çıktı.

Kaytaş Genel Müdürü Ahmet Behiç Salt, Şu Açıklamaları Yaptı:

“Kar etmeyen üretici elindeki yumurtlama ömrünü tamamlamış tavukları (çıkma) kesime gönderdi. Bu da piyasada arz eksikliği yarattı. Bu 6 ayda anca kendine gelir. Şu anki arz talebi karşılayamıyor. Bu da fiyatlara yansıdı” diye konuştu.

"1 Yumurta 1 Dal Sigara Etmiyor"

Şu an 1 adet yumurtanın 1 dal sigara fiyatının altında olduğunun altını çizen Salt; yumurta üreticisinin girdi maliyetleri göz önüne alınarak desteklenmesi gerektiğini kaydetti.

İhracat fiyatlarının da iç piyasanın altında seyrettiğini vurgulayan Salt, dış piyasanın da kılavuz, yarka, piliç sınıfı küçük boy yumurta istediğini sözlerine ekledi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ekonomi Haberleri