Vatandaşlar; kredi ve kredi kartı borçlarını ödeyemiyor

Türkiye'de geçim sıkıntısı çeken vatandaşlar, kredi ve kredi kartı borçlarını ödeyemiyor. İşte açıklanan rakamlar ve detaylar...

Türkiye'de ekonominin kötü gitmesiyle ve uygulanan yeni ekonomi politikasıyla birlikte vatandaşlar nakit sıkışıklığı yaşamaya devam ediyor. Artan yaşam maliyeti ve sürekli gelen zamlara yetişemeyen vatandaşlar, çareyi krediler ve kredi kartlarında buluyor.

Kredi ve kredi kartının kullanımı artmasıyla birlikte, vatandaşlar yine borçlarını ödeyemez duruma geldi. Borçlarını ödeyemeyen vatandaşlar, banka tarafından yasal takibe alındı.

Borçlarını Ödeyemeyenlerin Sayısı Artmaya Devam Ediyor!

Bireysel takibe alınan kişi sayısı 2024 Haziran ayında geçen yılın Haziran ayına göre arttı. 2024 Ocak-Haziran döneminde yasal takibe düşen kişi sayısı yüzde 43 artarak 891 bin kişiye ulaştı.

2024 Ocak-Haziran döneminde bireysel kredi kartı borcu olanların ve takibe düşenlerin sayısı 645.000'e ulaştı. Aynı dönem içinde bireysel kredi borcundan takibe düşenlerin sayısı ise 536.000'e ulaştı. Bunların toplamı ise 891.000 kişi yapıyor. Yani özetle; Türkiye'de 891 bin kişi kredi ve kredi kartı borçlarını ödeyemez duruma geldi.

Bankaların bu 891 bin kişiden alacağı toplam tutar ise 77 milyar TL olarak açıklandı

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ekonomi Haberleri