Uzman isim memur ve emeklilere ne kadar zam geleceğini açıkladı

Sosyal Güvenlik Uzmanı Murat Bal, SSK ve Bağ-Kur emeklileri ile memur emeklilerine ne kadar zam geleceğini açıkladı! İşte haberin detayları...

Günümüz ekonomisinin kötü gidişatıyla birlikte, geçim zorluğunu en fazla asgari ücretliler ile emekliler yaşıyor. Emekliler, asgari ücretliler ve memurlar Ocak 2025 yılında yapılacak olan maaş zamlarını merak ediyor ve araştırmaya devam ediyor.

2024 Temmuz ayında memur ve memur emeklisi yüzde 19,31, SSK ve Bağ-Kur emeklisi ise yüzde 24,73 zam almıştı. Şimdi ise gözler ikinci 6 aylık enflasyona çevrildi. Peki Ocak 2025’te emekli zammı ne olacak? Memur zammı ve emekli zammı ne kadar olur? İşte merak edilen sorunun yanıtı...

Sosyal Güvenlik Uzmanı Murat Bal, SSK ve Bağ-Kur emeklileri ile memur emeklilerinin Ocak 2025'te alacağı zammı açıkladı.

Önümüzdeki 4 ayda da açıklanacak olan enflasyon oranlarına dikkat çeken Bal, "Temmuz ve Ağustos 3,31 ve 2,47 şeklinde açıklandı. Bu iki zam yüzde 6'ya yakın bir rakam yaptı. Açıklanacak olan 4 ayı daha beklememiz lazım netleşmesi için" dedi.

Yüzde 15 Civarında Olacak Gibi Gözüküyor"

3 Ocak tarihinde rakamın netleşeceğini belirten Bal "Beklenti anketlerinde maksimum yüzde 41 civarında çıkıyor enflasyon. Hedeflenen enflasyon 36-37 arasında olacak gibi gözüküyor." ifadelerini kullandıktan sonra şu sözleri kullandı:

"Bu çerçevede düşündüğümüzde yüzde 15 civarında olacak gibi gözüküyor şu anda SSK ve Bağkur emeklilerindeki artış. Memur emeklilerinde ise yüzde 10-11 civarında artış olacak gibi gözüküyor."

Sizce maaşlara ne kadar zam yapılmalı? Görüşlerinizi yorumlar kısmından yazmayı unutmayın.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ekonomi Haberleri