Son Dakika: Altın Fiyatları Rekor Kırdı!

Son Dakika: Altın fiyatları yeni haftanın üçüncü işlem gününe yükselişle başlayarak rekor kırdı. Peki altın neden yükseliyor? 17 Temmuz güncel altın fiyatları ne kadar? İşte haberin detayları...

Altın fiyatları, yeni haftanın üçüncü işlem gününe yükselişle başlayarak rekor kırdı. Temmuz ayı itibariyle müthiş bir yükseliş gösteren altın, yeniden rekor kırmaya devam ediyor.

Yükselen altın fiyatları, altına yatırım yapan kişileri sevindirmeye devam ediyor. Altın fiyatları Temmuz ayı ile birlikte beklenen çıkışı sonunda gösterdi. Haziran ayında oldukça durağan bir performans gösteren altın, Temmuz ayı itibariyle adeta durdurulamıyor.

Gram altın haftanın üçüncü işlem gününe 2.622 TL seviyesinden başladı. Bu rakam gram altında en yüksek rakam. Altın rekor kırmaya devam ediyor. Çeyrek altın ise yeni işlem gününe 4.246 TL seviyesinden başladı. Peki altın neden yükseliyor? İşte altının neden yükseldiğinin açıklaması...

Altın Fiyatları Neden Yükseliyor?

Amerika'da düşük enflasyon rakamları sonrası FED Başkanı Powell'in "Enflasyonun yüzde 2'ye gittiğine dair daha fazla güvene sahibiz" açıklaması ve ABD Başkan Adaayı Donald Trump'ın kazanma ihtimalinin artması, altın fiyatlarında yükselişi hızlandırdı.

Konuyla ilgili güncel altın analizini paylaşan piyasa uzmanı İslam Memiş, altının artık durdurulamayacağını ve her ay rekor kıracağını açıkladı.

17 Temmuz 2024 Güncel Altın Fiyatları

Gram altın 2,622 TL

Çeyrek altın 4,246 TL

Yarım altın 8,518 TL

Cumhuriyet altını 17,253 TL

ONS altın 2,471 dolar

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ekonomi Haberleri