Sigara Fiyatlarına Bir Zam Daha Geliyor

TBYD Başkanı Erol Dündar, sigara fiyatlarına Ağustos ayında bir zam daha geleceğini açıkladı. İşte gelecek zam tutarı ve detaylar...

Tekel Bayileri Yardımlaşma Derneği Başkanı Erol Dündar, bir son dakika açıklamasında bulundu. TBYD Başkanı Erol Dündar, yaptığı açıklamada sigara fiyatlarına bir zam daha geleceğini açıkladı.

3 Temmuz tarihinde otomatik olarak; sigara, benzin ve motorine büyük zamlar ÖTV güncellemesinden dolayı gelmişti. Sigara fiyatlarına Temmuz ayında gelmesi beklenen 8-9 TL'lik zam, firma rekabetlerinden dolayı 4-5 TL olarak yansımıştı.

Sigara fiyatlarına ÖTV zammı sonrası bir zam haberi daha geldi. Tekel Bayileri Yardımlaşma Derneği Başkanı Erol Dündar, sigara fiyatlarına Ağustos ayında bir zam daha geleceğini açıkladı.

Gelecek Zam ve Tarih Belli Oldu!

Tekel Bayileri Yardımlaşma Derneği Başkanı Erol Dündar, Temmuz ayında firmaların yapılan düşük zammı; Ağustos ayında tamamlayacağını açıkladı.

Erol Dündar'ın açıklamaları ise şöyle:

Dündar, "Ağustos ayında 4-5 TL civarında bir zam bekliyoruz. Firmalar henüz hazırlıklarını tamamlamadılar. İlk yapılan 8-9 TL’lik zamlar aslında gerekli olan miktardı" dedi.

Sigara Fiyatlarına Zam Gelecek Mi?

Yeni ekonomi yönetimi, yönetime geldiği günden beri neredeyse sigara fiyatlarına her ay zam geliyor. Ekonomideki açığı sigara fiyatlarına yapılan zamla kapatmaya çalışan ekonomi yönetimi, sigara fiyatlarına zam yapmaya devam ediyor.

Geçtiğimiz ayları örnek alırsak, sigara fiyatlarına Eylül, Ekim ve Kasım ayında da zam gelmesi bekleniyor.

Alkol Fiyatlarına Zam Gelecek Mi?

Gelen zamlardan nasibini alan bir diğer kalem ise alkol fiyatları. Alkol fiyatları da sigarayla beraber her ay zam almaya devam ediyor. Yani toparlayacak olursak, alkol fiyatlarına da sigara gibi her ay zam gelmesi bekleniyor.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ekonomi Haberleri