Pazarda satışların yarısı kredi kartıyla yapılıyor

İstanbul Pazarcılar Odası Başkanı Mesut Şengün, pazardaki alışverişlerin yarısının kredi kartıyla gerçekleştiğini açıkladı! İşte haberin detayları...

Kötü giden Türkiye ekonomisi, vatandaşları etkilemeye devam ediyor. Özellikle emekliler ve asgari ücretliler bu kötü giden ekonomiden oldukça etkileniyor.

Günümüzde nakit sıkışıklığı yaşayan vatandaşlar, çareyi kredilerde ve kredi kartlarda bulunuyor. Geçtiğimiz günlerde BDDK'nın açıkladığı verilere göre Türkiye'de kredi kartı kullanımının oldukça arttığı açıklanmıştı.

İstanbul Pazarcılar Odası Başkanı Şengün'ün yaptığı açıklamalara göre, pazara giden vatandaşların yarısı ödemeyi kredi kartıyla yapıyor.

Şengün, geleneksel olarak her yaz pazarlarda tezgah açan esnaf sayısının bu yıl yüzde 20 azaldığını da açıkladı.

Ekmeği Bile Kredi Kartıyla Alıyorlar!

Şengün, vatandaşın artık ekmeği bile kredi kartıyla aldığını ve vatandaşların alışveriş alışkanlıklarının değiştiğini açıkladı.

Pazarda Kredi Kartı Kullanımı Yüzde 50'ye Ulaştı

Pazarda en çok tekstil ürünlerinde azalma yaşandığını, son dönemde gıda fiyatlarının yükselmesiyle orada da ciddi oranda bir düşüş olduğunu belirten Şengün, “Tüketiciler evde dört kişi ise dört tane şeftali alıyor. Meyveyi bile sınırlı alıyor. Vatandaş kıyafet alımını erteliyor ve zaten kredi kartları dolu oluyor. Kredi kartı kullanımı artınca biz de mecburen kredi kartı kullanmak zorunda kaldık. Artık pazarda da satışların yarısı karttan yapılıyor. Özellikle kıyafette kredi kartı kullanmayan tezgah sayısı çok az. Gıdada ise yüzde 10’a yaklaştı. Şu anda Bakırköy ve Yeşilköy gibi merkez pazarlarında bütün sebze ve meyve tezgahlarında kredi kartı kullanılmaya başlandı. Vatandaş artık ekmeği bile kredi kartıyla alıyor” ifadelerini kullandı.

Üniversite Mezunu Pazarcılar

Pazarcılık esnafın mesleği genellikle babadan oğula geçtiğine dikkat çeken Mesut Şengün, esnafın çocuklarını beyaz yakalı olsun diye üniversite okuttuğunu, üniversite mezunu olmayan kalmadığını belirterek, “Çok zor şartlarda hepimiz çocuklarımızı okuttuk ama çocuklarımız iş bulamayınca baba mesleği pazarcılığa döndüler. Uluslararası ilişkilerden halkla ilişkilere kadar mezunumuz var. Bu nedenle artık mesleğimizde üniversite mezunu pazarcılar çoğunlukta” dedi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ekonomi Haberleri