Ozan Bingöl'den Mehmet Şimşek'e TEK SORU

Son dakika haberi: Vergi Uzmanı Ozan Bingöl yaptığı son açıklamada Mehmet Şimşek'e tek bir soru sordu.

Ozan Bingöl: "Bu vatandaş daha neyini versin?"

Vergi Uzmanı Ozan Bingöl Halk Tv canlı yayınına katıldı ve burada dikkat çeken ifadeler kullandı. Bingöl yaptığı açıklamada vergi hesaplamasını aktardı ve Hazine Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'e tek bir soru sordu.

X hesabı üzerinden yaptığı vergi açıklamaları ile adından çokça bahsettiren Ozan Bingöl, 2019 yılına göre dolar bazında vatandaşlardan yüzde 51 daha fazla vergi alındığını söyledi.

Her geçen gün verilen vergi sayısının arttığını, yeni vergi paketi ile de bu konuda düzenlemelerin yapılacağını söyleyen Bingöl, fedakarlığın devlet tarafından yapılmasını, tüm fedakarlığın vatandaşa yüklenmemesi gerektiğini, vergilerin daha adil ve sürdürülebilir olmasını istedi.

X hesabından açıklama yapan Bingöl, bu sene dahilde 1 trilyon 670 milyar liralık KDV tutarı alınacağını söylerken bunun yarısından fazlasının KDV iadesi olarak bazı kişi ve şirketlere ödeneceğini söyledi.

Bingöl yaptığı paylaşımda şu ifadeleri kullandı:

"Sayın Bakan; toplamı her kalem bazında 3-5 milyar lirayı geçmeyecek gelir hedefi öngören düzenlemeleri kamuoyunda tartışıyorsunuz. Peki kasaya girmiş paranın 844 milyar liralık kısmının birilerine iadesi ile ilgili sistemi neden tartışmaya açmıyorsunuz?

Bu ülkede çok yakın bir zamanda Bakanlığınızın denetim elemanlarının da katıldığı sadece bir “demir yumruk” operasyonunda ele geçirilen sahte fatura tutarı 105 milyar lira, haksız KDV iadesi de dahil olmak üzere kamunun uğradığı zarar ise 25 milyar liradır. Geçmiş operasyon ve tecrübelerden hareketle bu yılki KDV iadesinin kabaca %25’inin haksız ve yersiz iade olarak dağıtılması önlenmiş olsa yaklaşık 210 milyar lira Hazinenin kasasında kalacaktır. Bu da vergi paketinde toplamayı öngördüğünüz toplam gelirle başa baştır"

Bakan Şimşek'e tek soru: Vatandaş daha neyini versin

Katıldığı Halk Tv canlı yayınında açıklama yapan Ozan Bingöl, vatandaşın dolar bazında bile verdiği verginin 1,5 kattan fazla arttığını söyleyerek, "Bu vatandaş daha neyini versin?" sorusunu sordu. Vatandaşa yüklenen vergi yükünün azaltılması gerektiği tavsiye edildi.

Gelecek günlerde yeni vergi paketi meclise gelecek. Birçok mevzuat düzenlemesini içeren teklif geldiğinde paylaşacağız. Memur365'i takipte kalın tüm gelişmelerden haberiniz olsun.

https://memur365.com/

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ekonomi Haberleri