KPSS ön lisans 55, 56, 57, 58, 59 puanla nerelere, hangi mesleklere girebilirim?

KPSS tercihleri ile kamuya personel alımı yapılacak. Peki ön lisans KPSS ile kamuya memur alımı yapılacak mı? Düşük KPSS ile memur alımı yapan kurumlar ve meslekler nedir?

Ön lisans KPSS 55, 56, 57, 58 ve 59 puanla nerelere girebilirim? KPSS P93 puanı ile memur alımı ilanları nedir?

2024 yılı ön lisans KPSS sonuçlarının açıklanması ile birlikte KPSS ön lisans sınavından düşük alan adaylar, hangi memurluklara başvuru yapabileceğini, hangi kadrolara personel alımının 50 ve üzeri puanla yapılabileceğini araştırmaya başladı. Biz de memur365 olarak bu yazımızda söz konusu kamu personel alımı için başvuru bilgilerine yer verdik. Peki KPSS 55 puanla nerelere girerim? Hangi kurumlar memur alımı yapıyor? KPSS ön lisans meslekleri nedir?

Memurluk şansı yok mu?

KPSS'den 60 altında alan personellerin memurluk yolunda işleri biraz zor olacak. Genellikle 60 ve 70 KPSS puanı ile memur alımı yapılırken 55 puanla kamu personel alımı yapan yerlerin sayısı oldukça az seviyede. Ancak o kadar da imkansız değil. Özellikle belediyeler bünyesine yapılan personel alımları düşük KPSS puanı ile yapılırken üniversiteler de 50 ve hatta KPSS puan sınırı olmadan personel ve işçi alımı yapıyor. Bu kapsamda yapılan personel alımlarında adaylar şoför, zabıta, itfaiye eri, düz memur, temizlik görevlisi, güvenlik görevlisi, büro memuru ve tekniker ile diğer sağlıkçı kadrolarında istihdam edilebiliyor.

İlanlar ne zaman?

KPSS puanı ile kamuya personel alımları kısa sürede olacak. 16 Aralık tarihinde KPSS tercihleri başlayacak ve kamuya KPSS tercihleri ile personel ataması yapılacak. İlanlar yayınlandığında, kamuya personel alımları geldiğinde haberdar olmak, memur alımı ilanlarını kaçırmamak için memur365.com'u takipte kalın.

KPSS'siz ve KPSS ile memur alımı ilanları geldiğinde paylaşacağız. Takipte kalın haberiniz olsun.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ekonomi Haberleri